Coretan terbaru

KERAJAAN DAH ALLOW PENJADUALAN SEMULA CUKAI.. TAPI..

K

Penjadualan semula mestilah bermula dengan penangguhan, lepas tangguh reschedule-lah. PKP berapa lama. Hampir semua business sales drop. Kadang-kadang aku tak faham apa pasal pegawai-pegawai LHDN ni ada yang biadab dan sinis dengan pembayar cukai. Seboleh-boleh dia nak juga paksa rakyat yang sedang menderita sekarang ini untuk bayar. Seolah-olah mereka kelaparan menanti payment masuk. Adakah...

AIK! HARI TU KATA TAK KENAL, HARI NI BOLEH KATA TAKDA KESAN DERA!

A

Siapa masih ingat live Syed Azmi tempoh hari? Siapa ingat say aii!! Dia kata dia tak kenal dan dia kata Bella tak pernah tinggal di Rumah Bonda, kan? Sampai ada individu bangkit secara merdeka menyelar kenyataan Syed Azmi dengan disertakan gambar Bella makan di dapur Rumah Bonda ketika dia bertemu Syed Azmi di situ. Rujuk sini : Dan semalam, Syed Azmi tiba-tiba mengakui pernah nampak dan kenal...

ADA LAGI ORANG PAKAI CEREK HARI INI?

A

Rasa nak tergelak guling-guling bila peguam pembantu bertauliah yang heret beg peguam senior yang syantik dan comel cerita yang kononnya kisah sebenar adalah tiada penderaan berlaku. Macam dia ada dalam rumah tu. Aku tak pelik kalau peguam-peguam dia percaya dan cuba menyebarkan propaganda untuk membela anak guamnya. Yelah, bukan percuma service mereka tu. Mereka dibayar. Money talks. Money...

MEMBELA ADIK BELLA TIDAK PERLU LOGO DAN LENCANA, IA SEPATUTNYA MERENTASI MAZHAB DAN PENDIRIAN PERIBADI..

M

“Bro, budak Alwi tu punya personal dengan hang sampai dia sokong Asiah Jalil dan tak sokong #JusticeForBella..” Aku sebenarnya malas nak layan dah sifu jual kelas saham ni. Sembang je lebih puak ni. Aku pun pernah cabar diorang buat backtesting, tak berani datang pun. Tapi pasal dia tak sokong adik Bella disebabkan aku yang fronting kes adik Bella ni aku rasa lawaklah. Sampai Bomoh Bursa pun ada...

KURUS, BERPARUT DAN LUKA-LUKA SUDAH WUJUD PADA 1 APRIL 2021!

K

Ada orang kasitau aku, pendakwa charge pengabaian kerana kononnya kecederaan dan segala luka-luka Bella bermula pada bulan 6 macam tu. Benarkah? Ini paparan dari group whatsapp jiran-jiran kondo yang Bella tinggal dulu. Dia dijumpai dalam keadaan yang sudah kurus, banyak parut dan lebam matanya. Entahlah.. Boleh baca cerita yang ditulis oleh jiran Bella.. ;( Rujuk sini.. Kesian Bella..Mentang...

PENGALAMAN AKU DENGAN DPP (Pendakwa)

P

Aku pernah buat laporan polis tentang staff aku yang buat CBT. IO memang buat kerja. Buat kerja betul-betul. Dan sangat steady. Mungkin kes aku ni takda gangguan politik. Alhamdulillah. Sangkut kes! DPP akan charge. Tapi, DPP pilih tak pilih CBT untuk charge. Dia pilih mencuri sahaja. IO propose CBT sebab memang ada pecah amanah. Tapi DPP nak buat mencuri. Aku tanya IO kenapa DPP nak buat curi...

BELLA BUKAN DIDERALAH POLIS!

B

Haha! Sebenarnya, aku memang dah agak yang Siti Bainun takkan didakwa atas penderaan. Aku dah bagitau kat kawan-kawan dari awal lagi. Sebab dari awal kes ini direport sudah ada kejadian-kejadian pelik yang seoalah-olah tidak mahu dicharge dengan penderaan. Firasat aku nyata benar. Sebab itulah aku cuba sedaya upaya membela nasib adik Bella, seorang kanak-kanak yang OKU lagi sebatang kara yang...

POLIS MINTA MANGSA-MANGSA GANGGUAN SEKSUAL YANG MEMBABITKAN EBIT LEW TAMPIL MEMBUAT LAPORAN

P

PETALING JAYA: Polis meminta saksi termasuk mangsa yang ada kaitan dengan dakwaan gangguan seksual sehingga menyebabkan Ebit Lew turut dipanggil bagi membantu siasatan, tampil memberi maklumat. Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ) Bukit Aman, Datuk Seri Abd. Jalil Hassan berkata, kertas siasatan berhubung pertuduhan tersebut dibuka susulan ada aduan diterima pihaknya. “Ya, kita ada terima...

JANGAN MENAKUT-NAKUTKAN MANGSA!

J

Jangan pelik kenapa mangsa-mangsa rogol, harrassment, sex grooming dan assault tidak berani membuat laporan polis. Kenapa? Kerana ada orang macam sesetengah korang yang taasub dengan si penjenayah begitu agresif mempertahankan si penjenayah sehingga mengecam sesiapa sahaja yang cuba bangkit melawan kebejatan si penjenayah. Sebab itu dalam sejarah, penjenayah berstatus vvip lambat ditumpaskan dek...

Who is aLiph.My?

Official blog of Aliff Ahmad (Aliff Shariffuddin) also known as Abu Fedora al-Turkistani. His real name is Ahmad Aliff A S Ahmad Shariffuddin. The co-founder of Scrut.my , Ifmal.com , Idsb.my and Coin.my.