KategoriUncategorized

SCAMMER MAKIN BERANI! SALAH SIAPA??

S

Aku ini bukan pembongkar scam, aku hanya komen atau cerita scam yang telah melibatkan aku, kawan-kawan aku atau yang aku ada interest. Aku bukan polis, bukan juga pegawai autoriti, aku juga ada kerja lain. Korang tau kan aku ni hanyalah penjual makanan dan barangan dapur di www.ifmal.com sahaja. Tapi lately ni ramai gila orang contact aku kena tipu itulah, inilah, sifu saham scam bawa lari duit...

TIBA-TIBA FACEBOOK KELUARKAN NOTIFICATION POST INI..

T

Rujuk :

Apa khabar Mat Jilat? Sihat? Harap dah taubatlah main bapak orang. Harap juga dah pandai bezakan dana awam dengan duit aku sendiri.

Ohya, apa khabar Sani Sufi tu? Mana Sham Stoickov menghilang ya? Siapa yang penakut ni? Tolong tanya Sham, siapa Jalilah?

Apa khabar semua! Good morning!

Apa khabar bakal-bakal jutawan semua?

Luar biasa baik?

#ItikSontot#AntiJilatSociety

PHD PALSU DAN KENCING DALAM SWIMMING POOL – SUATU PERBINCANGAN..

P

Tadi Nik Izwan Kamel cerita pasal swimming pool ada banyak bacteria sebab orang kencing. Jadi aku pun terfikir tentang kencing. Kencing ini disamakan dengan tipu. Kan? Kita semua tahu air dalam swimming pool adalah air 2 kolah. Selagi tidak bertukar bau, warna dan rasa dia masih air mutlak. Boleh digunakan. Even boleh minum. Setuju? Tapi kalau kau nampak ada orang pancut depan kau ke dalam...

JANGAN SUPPORT SCRUT!

J

Jangan dan jangan! Walaupun Scrut Auto milik anak Melayu yang hensem lagi awesome. Tapi jangan support sebab mereka Melayu! Jangan! Aku setuju jika menjadikan Melayu dan Islam sebagai agenda ekonomi ummah bagi setiap individu. Ia tiada isu. Tetapi perjuangan ini biasanya ditunggang oleh mereka-mereka yang mengambil kesempatan ke atasnya. Lagipun bukan semua business perlukan support menggunakan...

BENARKAH PEGUAM SITI BAINUN, FARHAN MAARUF PUNYA GELARAN DATUK YANG SAH?

B

Tadi, sahabat aku tanya, betulkan Datuk Farhan tu datuk macam sahabat aku Tokboi Haniff Borhan. Sahabat aku datuk betul yang boleh disahkan di web rasmi Istiadat (www.istiadat.gov.my). So, aku pun checklah nama Farhan Maaruf dalam Istiadat. Yang keluar seperti dalam list di bawah. Aku letak nama “Farhaan Maaruf” pun takda. Nampak macam datuk tak sah lah kot. Mungkin datuk Sulu atau datuk Melaka...

INFLUENZA MASIH BELUM KETEMU TITIK AKHIR, COVID JUGA MASIH MEMBUNUH!

I

Jangan lower down your guard dengan 2 virus flu ini. Semalam, kawan aku punya anak masuk ICU sebab influenza katanya. Tapi bila sampai hospital, buat saringan covid ada covid juga.

Aduh!

So, kalau korang demam-demam dah lebih 3 hari eloklah pergi check. Kalau korang kat Ipoh, boleh datang ke Klinik Waqfeya Ipoh. Saringan kita harga marhaen je.

Hanya untuk orang Ipoh yang awesome!

PANGLIMA JILAT – MANUSIA YANG SANGAT JIJIK DAN MENJIJIKKAN!

P

Baru-baru ini muncul seorang Panglima Jilat yang baru. Rambutnya sudah putih, konon sudah berniaga lama, tapi tidak pernah berjaya pun. Maklumlah kaki kejar geran, kaki jilat sana sini. Di mana saja sifunya dikritik, dia akan muncul dengan jilatan-jilatan yang super bodoh. Umpama panglima yang taat setia serta dungu tidak bertebing. Sebagai contoh, apabila sifu claim dia ada PhD. Dia suruh kita...

USUL-USUL DALAM #MINDASKEPTIKAL

U

1. Untuk ustaz, ulama’, agamawan, lebai, psuedo-ustaz dan poser-ustaz.Asal kesemua di atas tidak boleh dipercayai, melainkan setelah dibuktikan sebaliknya. Jika masih tidak dibuktikan, tawaqquf dulu atau tinggalkan sahaja mereka. Mereka semua hanya penjual dan penunggang agama demi kesenangan hidup mereka. 2. PolitikusAsal politikus itu penyamun dan penipu, melainkan setelah dibuktikan sebaliknya...

ALIFF AHMAD VS FAZRYSHAM KAMRAN

A

Aku tidak kenal siapa Fazrysham sebelum ini. Nama di Facebook dia kerap tukar-tukar. Kejap Da’i Sham, kejap Sham Shinoda, yang terbaru Sham Stoickov. Yang aku tahu, dia admin page Si Rashid. Selain itu dia juga terlibat dengan banyak page lain seperti Si Cencorot, Si Solihin, Uzreen Kasim dan Ah Fatt Channel. Aku baru tahu yang Ah Fatt ialah Sham. So, Ah Fatt Channel tu korang boleh tengok...

KENAPA JENAYAH INTEGRITI TIDAK BOLEH DIKOMPROMI?

K

Di dalam kultus-kultus projek pembodohan, mareka akan memberikan beberapa justification atau fair comment terhadap penipuan-penipuan yang dibuat oleh ketua-ketua kultus. Mereka akan mendiamkan kesalahan-kesalahan ketua-ketua kultus dan akan menyerongkan pertahanan terhadap ketua-ketua kultus kepada beberapa justifikasi seperti berikut :1. Walaupun dia penipu. Tapi ilmunya bermanfaat.2. Walaupun...

Who is aLiph.My?

Official blog of Aliff Ahmad (Aliff Shariffuddin) also known as Abu Fedora al-Turkistani. His real name is Ahmad Aliff A S Ahmad Shariffuddin. The co-founder of Scrut.my , Ifmal.com , Idsb.my and Coin.my.