KategoriUncategorized

APAKAH DI SEBALIK ELSA DALAM DIRI BELLA?

A

Ramai pula tanya aku kenapa Bella pakai baju Elsa? Aku difahamkan Bella sangat suka cerita Frozen. Bella juga nak jadi Elsa. Sebenarnya, anak-anak syurga ini sebahagian hidupnya berada dalam dunianya sendiri. Kehidupan yang dia bayangkan sebagaimana apa yang dia tonton. Ia penuh harapan, impian, keseronokan, dan kegembiraan. Itu sebab anak-anak syurga ini hakikatnya sangat penyayang, sangat...

ANALISIS 40 PENDAKWAAN RASUAH VLN ZAHID HAMIDI DILEPASKAN CARA RAKYAT MARHAEN YANG ADIL..

A

Kenapa Zahid dilepaskan? 1. Hakim yang mengadili kes tersebut tiada pengetahuan tentang kes tersebut dari awal. Bukan cosec kepada mana-mana syarikat yang terlibat.2. DPP kerajaan yang lemau dan banyak kes lain nak kena buat. Bukan DPP swasta yang fokus few cases dan sudah ada agenda dan target macam Gopal Sri Ram dan Sithambaram.3. Hakim juga tiada suami/isteri yang anti UMNO-BN-Zahid. 4. Hakim...

ZAHID HAMIDI DAN #JUSTICEforBELLA

Z

Semalam, sedang aku, Kaklong kami Mona Din Kakngah kami Sakinah Ramli, dan blood brother aku, peguam tersohor Mahmud Jumaat duduk berbual-berbual di kantin/cafe mahkamah KL dek kerana mahkamah buat stand down, tiba-tiba DS Zahid Hamidi (DSZH) and the gang mai makan di belakang meja kami. Kami macam biasalah. Buat donno je. Siapalah kami rakyat marhaen yang tiada apa-apa, terpaksa mengambil...

THE REAL HERO ARRIVED!!

T

Nampaknya, kehadiran adik Bella hari ini jauh lebih mendapat perhatian daripada mana-mana individu lain.

Steady Bella!Uncle doakan Bella steady dan firm cakap siapa yang mencederakan Bella macam masa Bella mula-mula diselamatkan..

All the best Bella!#JusticeForBella

ps : Boleh banding dengan masa duduk di kondo..

DOAKAN!

D

Doakan DPP kita yang mewakili adik Bella dipermudahkan urusan, dilancarkan lidah dan dikuatkan semangat. Doakan adik Bella juga kuat untuk memberikan persaksian dan keterangan. Dilancarkan lisannya dan diperkukuhkan jiwanya. Doakan juga supaya segala syaitan, jin, jembalang dan hantu raya, segala syirik dan kurafat yang dibawa ke mahkamah direjam dan dijauhkan. Doakan hakim kekal bijaksana, ada...

WALL STREET 1881!

W

Hand drawing by an artist, Ariff Amin. Budak ni junior aku dekat Adelaide dulu. Apa yang buat dia ni jadi legend dulu adalah dia satu-satunya budak architecture yang lukis tangan untuk final year project dia. Walhal zaman dia semua orang pakai software dah. Natijahnya, lukisan dia dipilih masuk surat khabar dan dapat award khas hasil usaha melukis tangan di zaman software. Hari ini, dia memilih...

SIAPA KENAL MAMAT NI?

S

Aku tak pernah kenal mamat ni, aku pun taktau kenapa dia tiba-tiba nak merentan sangat dengan aku. Dia setuju ke perbuatan Sham dengan scam itik dia tu? Yang aku tau dia kawan dengan Sham Itik yang buat projek scam Itik menggunakan page Si Rashid tu. Taktau kenapa nak kacau aku, nak tuntut kehilangan kawan dia tu ke? Tapi bila aku ditunjukkan dia begitu bersungguh-sungguh nak memfitnah aku. Aku...

KENAPA ACCOUNT AKU ADA BANYAK?

K

Ada Aliff Ahmad, ada Aliff Ahmad II, ada Aliff Ahmad III dan Aliff Ahmad (page) yang ini. Kenapa? Itulah bukti aku tak pernah lari daripada tanggungjawab aku. Lahirnya account-account baru sebab account sebelum itu di-report, di-ban, untuk sekat aku bersuara. Maka, terpaksa buat akaun baru. Kalau aku penyamun, bermasalah, pasti aku ghaib dan menghilangkan diri. Aku masih ada di sini. Setakat ini...

BUAT BANGSA TAK MENGEMIS..

B

Buat bangsa bermaruah, aku memang tak buat paid review. Kalau aku review, ia review ikhlas. Aku takkan promote apa-apa yang aku taktau, aku tak pasti. Maaf..Aku juga block mana-mana orang yang menjual di wall aku. Aku nampak, admin aku nampak, memang terus kena block. Sebab aku taknak bertanggungjawab di atas product-product yang diiklankan. Untuk posting ini, aku jemput, sesiapa yang berniaga...

“HIDUP BIAR ADA MARUAH DAN HARGA DIRI, JANGAN MENGEMIS!” – BONDA

Aku sangat jijik dengan manusia yang suka mengambil kesempatan terhadap manusia lain sambil dia tunjuk steady dan sembang hebat dan kencang. Hakikatnya dia hanyalah manusia sampah yang hanya pentingkan diri. Teringat ketika aku masih kanak-kanak, mak aku pesan kepada aku,“Alep, kita ni walaupun orang miskin, kita jangan sesekali minta sedekah atau mengemis untuk diri kita. Jangan! Biar hidup...

Who is aLiph.My?

Official blog of Aliff Ahmad (Aliff Shariffuddin) also known as Abu Fedora al-Turkistani. His real name is Ahmad Aliff A S Ahmad Shariffuddin. The co-founder of Scrut.my , Ifmal.com , Idsb.my and Coin.my.