BILA AKU MENULIS..

Aku menulis bukan kerana likes..

B

Coretan terbaru

CHARTERED ACCOUNTANT SCAMMER MAKAN RASUAH?

C

Aku start meluat dengan dia ni bila dia gebang dalam parlimen lebih kurang macam ni, “Menteri kewangan chartered accountant. Tak boleh tipu punya.” Sekali dia scam seluruh rakyat Malaysia dia bukan chartered account masa tu. Masa dia nak jadi Menteri Kewangan, Tommy Tippee tarik pendakwaan kes rumah banglo takda swimming pool dia yang mana kes hampir sama dengan kes Khir Toyo. Kes terowong ajaib...

MENARA ATAU BANGUNAN SETINGGI 7 BATU ATAU 15KM?! BENARKAH?

M

Tinggi gunung Everest lebih kurang 9km.A380 boleh terbang paling tinggi lebih kurang 13km.Burj Khalifa pula 0.82km tingginya.Setakat ni bangunan paling tinggi yang sedang dibina adalah 1km di Saudi. Korang tau tak naik gunung-gunung tinggi pun kau dah kena pakai tank oksigen.Macam manalah 15km? Kalau ia mukjizat atau perkara beyond logik yang telah disebut dalam al-Quran, bolehlah kena beriman...

RAMAI PULA NAK TAU MANA NAK DAPAT IRON POWER TU MUR-MUR!

R

Begini, start esok IFMAL akan buat clearance sale sempena Raya Haji ni. Ada macam-macam barang lain lagi bukan iron saja. Nah, aku share mesej diorang! Sebab aku ex-boss, aku boleh la dapatkan harga sales awal sikit daripada korang. Nah, bacalah! *PERHATIAN : RAYA HAJI CLEARANCE SALE* IFMAL LELONG SEMUA! KASI LICIN! Setelah sekian lama menanti, kini anda boleh menarik nafas panjang dan bersedia...

BENARKAH BOLEH KENA KANSER SELEPAS DIPANGGIL SPRM?

B

Cerita yang kita dengar dan baca adalah : 1. Saddiq buat police report kehilangan duit sebanyak beberapa ratus ribu. Katanya untuk renovation rumah. 2. Bila orang tanya kenapa cash. Mana dapat cash. Dia kata tu duit ayah dan mak dia pula. 3. Lepas tu kata duit PPBM pula. Then PPBM kata Saddiq rembat duit PPBM. 4. Duit itu dia letak dalam ASB dia! Kenapa mak dan ayah Saddiq dipanggil? Pastilah...

BORONG DULU!

B

Esok IFMAL akan buat clearance sales! Jadi sebagai orang marhaen, inilah peluang aku nak merasa barang-barang power. Aku beli sampai 4 iron. Maklumlah bini ramai. Sorang 1 lah. Yang duk rumah pakai iron Philips. Yang separa kerja pakai iron Tefal, yang full time kerja pakai yang steam iro Tefal tu. Yang kecil tu untuk aku travel. Pakai iron hotel buat beberapa baju aku jahanam dulu. Doritos besar...

HR MANAGER/EKSEKUTIF DIPERLUKAN

H

1. Ada pengalaman dalam HR.2. Pandai bahasa Inggeris dan Melayu.3. Tech savvy person.4. Nak kerja lama, loyal dan berjaya dengan aku.5. Boleh kerja sendiri, jujur dan amanah.6. Kalau lelaki tak takut bini, kalau perempuan jenis yang independent awesome.7. Lokasi – KL

Berminat? Email CV ke aliph [a] maple [.] my

SCRUT AI ON THE WAY!

S

Sebelum ini SCRUT Integrity Inspection kita jalankan secara OI (Orang Intelligence). Kita decide charge murah-murah RM150 je. Ramai yang sound awat murah sangat inspection sampai 2 jam, siap cucuk OBD tengok fault code, siap ada test drive, naik hoist lagi. Rilex..Sebenarnya bukan buat murah. Tapi bagi diskaun. La ni dah back to normal RM350 dah. Tapi kenapa awal-awal buat murah? Mari sini, biar...

PENUNGGANG DIKENAL PASTI!

P

2 orang ini yang beriya-iya memutar belit untuk mengatakan bela kuda adalah sunnah. Sanggup dia tunggang agama sekali.

Kenapa ya?Oh, rupanya 2 orang penunggang agama. Eh, penunggang kuda.

Mesti cara dia jual servis dia dengan menunggang. Kan?

Who is aLiph.My?

Official blog of Aliff Ahmad (Aliff Shariffuddin) also known as Abu Fedora al-Turkistani. His real name is Ahmad Aliff A S Ahmad Shariffuddin. The co-founder of Scrut.my , Ifmal.com , Idsb.my and Coin.my.