BILA AKU MENULIS..

Aku menulis bukan kerana likes..

B

Coretan terbaru

BODOH ITU TIDAK PERLU DIBELI

B

Ada beberapa orang sibodo yang tak faham bila diceritakan tentang kayu snuker adalah senjata yang sangat bagus untuk bergaduh. Orang yang ada ilmu bila terdengar kayu snuker digunakan sebagai senjata terus sudah terbayang yang digunakan adalah bahagian belakang atau bahagian balance point yang mana ada besi di dalamnya. Ia dipanggil handle. Orang yang main snuker dan ada ilmu, semua tahu kayu...

PELUANG UNTUK WANITA BAWAH 30 TAHUN DAN MASIH SINGLE

P

Job position : Project Support ExecutiveLokasi : KL

2 years working exp in IT environment.Proficient in BM and BISkilled in MS Office suite.Able to communicate externally with other companies professionally.Able to handle high traffic resource requirement.Pleasant personality.Single lady below 30.5 day week.3k salary + 1k allowance nego commensurate with exp.

Email cv/resume ke [email protected]

PEMBANTU KEDAI DIGARI TAU!

P

Budak ni dituduh buat khianat buang patung hiasan daripada air pancut. Itu pun kena gari ya! Dia bukan dituduh mendera kanak-kanak OKU tau. Kes dia ni tidak mendapat sambutan seluruh rakyat Malaysia. Kes ini tiada keraguan atau perkara pelik-pelik seperti ada hidden hand yang menunjukkan ia adalah a tip of an iceberg. Dia tidak diiringi oleh ramai peguam barangkali, atau hanya peguam probono yang...

KAWAN-KAWAN, TOLONG AKU!WAQFEYA GROUP MENCARI DOKTOR RSIDENT YANG AWESOME!

K

(Lokasi Ipoh)Kami mencari seorang doktor untuk menjadi resident doctor di Klinik Waqfeya Ipoh. Gaji yang kami tawarkan ikut kelayakan dan pasaran semasa. Takda kurang. Tapi bezanya, dia akan kami jadikan business partner, dilatih menjadi usahawan, ada business sense dan business minded. Kerana klinik bukanlah ultimate goal kami. Banyak business yang akan di-explore bersama-sama nanti! Jadi, kami...

SIAPA ADA CONTACT ZHAFVLOG?

S

Aku nak jumpa dia.Bila aku dengar dia pun kena LOD sebab mengkritik filem. Aku rasa sahlah, memang proses mahkamah memang digunakan untuk menindas pandangan rakyat marhaen. Aku faham kalau ada unsur fitnah. Tapi dia kritik movie kot. Dia bukan kata filem tu pengarah dia atau penerbit dia cuci duit ke, penjenayah ke, pegganas ke. Dia kasitau filem kau tak best. Mungkin benarlah proses mahkamah...

LAGI HARGA AKU KENA BAYAR UNTUK MEMBELA NASIB DAN BERSUARA UNTUK ADIK BELLA MENDAPAT KEADILAN!

L

Hari ini hari Sabtu. Aku dihubungi oleh seorang pemuda. Katanya dia runner nak hantar surat daripada mahkamah. Aku terus reply, “Mahkamah ke firma guaman. Hantar jelah ke office saya, saya tak lari mana pun.” Aku bukan bacul nak lari ke negara luar untuk mendapatkan suaka bagi menyelamatkan diri. Aku bukan peminta sedekah untuk menyaman kerajaan. Bukan juga penghina Nabi atau pencela lebai daiyus...

BILA AKU SURUH DIA TANYA SOALAN BALIK KAT AKU, AKU KENA TANYA SOALAN..

B

1. Diantara Najib Razak dan Tun M, aku pilih siapa?2. Diantara PN dan BN, aku pilih siapa?3. Diantara PN dan PH, aku pilih siapa?4. Diantara Khalid Samad dan Shahrir Samad, aku pilih siapa?

Semua aku jawab, walaupun susah nak sebut. Dan menggagau nak jawab. Nak tau apa jawapan aku?

Mat Rodi sokong LGBT tak? Apa pendirian dia?

Semua ini korang kena tunggu tarikh tayangan nanti!

DOA ADIK BELLA TIADA HIJAB!

D

Daripada seorang anak buangan, dijumpai dan dijaga di rumah kebajikan, kemudian dibawa ke kondo neraka, sehingga dia trauma, kurus kering dan cedera parah. Walaupun ada syaitan yang mengatakan adik Bella beruntung dapat tinggal di kondo mewah. Hairan bukan, sebelum adik Bella tinggal di kondo neraka itu, dia gebu dan tembam. Ketika dijumpai di kondo, dia bagai menderita kesakitan. Disuruh makan...

SCRUT AUTO SEDANG MENCARI MEKANIK YANG AWESOME!

S

Ada yang berminat? InsyaAllah, kita sama-sama membesar, sama-sama membangun. Syarat utama adalah displin tinggi, akhlak terpuji dan ada mentaliti juara. Pemalas, derhaka kepada ibu ayah atau mentua, suami dan pendera kanak-kanak jangan apply. Penghina Nabi dan Islam juga jangan apply. Marilah, bawa jiwa, mental dan diri yang hebat datang ke sini. InsyaAllah, perjalanan pasti penuh cabaran...

BERSAMA GOPAL MAHMUD, SRI AKMAL, RAM HAZIQ

B

Terasa sungguh kerdil duduk semeja dengan peguam-peguam hebat ini. Mereka semua peguam-peguam yang dapat lebih 6A dalam SPM dan alumni UIA. Mahmud nak jadi macam Shafie Abdullah, Tok Akmal nak jadi macam Gopal Sri Ram, Haziq nak jadi macam Agustine Paul. Shafie Abdullah aku tau sebab dia masukkan Anwar dalam jail, Gopal Sri Ram masukkan Najib, dan Augustine Paul loncat naik mahkamah persekutuan...

Who is aLiph.My?

Official blog of Aliff Ahmad (Aliff Shariffuddin) also known as Abu Fedora al-Turkistani. His real name is Ahmad Aliff A S Ahmad Shariffuddin. The co-founder of Scrut.my , Ifmal.com , Idsb.my and Coin.my.