4 PERKARA AKU NAK SHARE MALAM INI

4

1. Tengah musim wabak ni, make sure kau ada spare topeng N95. Jangan kau rasa bulu hidung kau lebat mampu filter segala bakteria dan virus. Pakai bila di tempat awam! Especially bila ramai pelancong dari China!

Dapatkan di sini : https://ifmal.com/product/kleenguard-niosh-n95-face-mask/

2. Micro-Kill Disenfectant Wipes. Ini barang dari USA. Memang company aku supply ke hospital-hospital kerajaan mahupun swasta sejak 2016 lagi. Barang ini dahulunya hospital saja pakai, digunakan di hampir seluruh icu-icu dan bilik-bilik pembedahan! Digemari oleh ahli-ahli perubatan sebab alcohol free lah. Kali ini kami decide untuk jual secara terbuka kepada rakyat jelata. Apa jenis kuman atau bakteria semua dia boleh tapau, kecuali virus BANGANG!

Dapatkan di sini : https://ifmal.com/…/medline-micro-kill-disinfectant-wipes-…/

3. Kau dah pakai topeng, kau dah lap segala barang-barang kau dengan Micro-Kill. Tangan dengan muka kau nak lap dengan apa pula? Ni aku kenalkan Eco-Comfort wipe ni. Digunakan di hospital, di wad icu dan oleh pesakit-pesakit yang tak boleh mandi. Sangat selamat untuk kulit hatta kulit kanak-kanak (lebih 2 tahun). Sama macam Micro-Kill boleh bunuh segala kuman dan virus, lebihnya dia melembabkan kulit kau sekali. Kalau kau malas mandi, kau lap jelah satu badan kau dengan wipe ni!

Dapatkan di sini : https://ifmal.com/…/carenow-eco-comfort-wipes-10-wipes-alc…/

4. Lepas kau dah habis berusaha dengan pakai topeng, wipe barang dan wipe muka kau. Kau jangan lupa buat perkara ni. DOA!

6. وَعَنْ أَنَسٍ – رَضِيَ اللهُ عَنْهُ – : أَنَّ النَّبِيَّ – صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ – كَانَ يَقُوْلُ : (( اللَّهُمَّ إِنِّي أَعُوذُ بِكَ مِنَ البَرَصِ ، وَالجُنُونِ ، والجُذَامِ ، وَسَيِّيءِ الأسْقَامِ )) . رَوَاهُ أَبُو دَاوُدَ بِإِسْنَادٍ صَحِيْحٍ

“Ya Allah, aku berlindung kepada-Mu dari penyakit kulit, gila, kusta, dan dari penyakit yang bahaya lainnya.” (HR. Abu Daud)

Mengenai penulis

Tambah komen

Admin

Who is aLiph.My?

Official blog of Aliff Ahmad (Aliff Shariffuddin) also known as Abu Fedora al-Turkistani. His real name is Ahmad Aliff A S Ahmad Shariffuddin. The co-founder of Scrut.my , Ifmal.com , Idsb.my and Coin.my.