AKHIRNYA KUMPULAN #DOULAKEJU TUMPAS SEPENUHNYA!

A

Hari ini, mahkamah persekutuan (federal court) telah menolak permohonan rayuan kumpulan #DOULAKEJU yang telah menang di mahkamah rayuan sebelum ini.

Aku pun tak faham kenapa diorang buat rayuan lagi. Dah menang pun masih koyak. Sebelum ini mereka telah diberikan saguhati eskrim Mat Kool oleh hakim-hakim mahkamah rayuan. Rujuk :

1. https://www.facebook.com/106639804995509/posts/190048663321289/?d=n&mibextid=qC1gEa
2. https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=190281769964645&id=106639804995509&mibextid=qC1gEa
3. https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=192110383115117&id=106639804995509&mibextid=qC1gEa

Tapi mereka tak puas hati. Mereka rasa dapat eskrim Mat Kool tu tak cukup cool lagi. Mereka mahu lebih. Mereka mahu Godiva! Mereka buat rayuan di federal court. Siap hire peguam senior, Datuk Haniff Khatri, dikenali sebagai peguam Tun M.

Tak cukup dengan Haniff Khatri, politikus pilihan PPIM, Tokki dan Yusuf Azmi al-Semboyani, Zaki al-Masyimee yang telah kalah PRU dengan penuh bergaya, sehingga hilang wang deposit yang entah dia dapat dari mana dana masuk PRU, walau disokong juga oleh orang Viet di media sosial, juga bersama dengan menyokong kumpulan #DoulaKeju. Zaki itu jugalah yang telah berdoa di hadapan kaabah ketika melakukan umrah dan juga di dalam Facebook untuk kemusnahan aku dan sahabat-sahabat aku.

Tuhan yang maha adil dan tidak bersama-sama dengan doa busuk sebegitu. Untuk pengetahuan korang, kumpulan #DOULAKEJU ini disokong oleh :

1. Antivaksin yang menyokong Siti Bainun.
2. Manusia-manusia yang keji dan jijik yang bersama-sama dengan penghina Nabi SAW.
3. Kumpulan psuedoscience dan flat earth yang bebal.
4. Kumpulan kelab penyokong makan keju alami dan beranak water birth songsang.
5. Kumpulan penunggang nama Islam yang melekatkan sudu untuk check vaksin ada nanochip.

Dengan penolakan permohonan rayuan tersebut, berakhirlah kisah perjuangan Dr. Sakinah Sulong melawan kumpulan #DOULAKEJU. Aku harap Haniff Khatri adalah bahagian sikit daripada portion eskrim Mat Kool tu.

Maka, benarlah justifikasi aku tentang keputusan mahkamah rayuan tempoh hari. Dr. Sakinah disuruh belanja sedikit yuran kerana mengecam seorang doula yang tidak punya lesen atau kelulusan dalam bidang perubatan.

RM30,000 bedak-bedak dapat sorang berapa? Aku harap mereke bersyukurlah. Daripada tak dapat apa-apa kan?

ps : Anyway, yang aku makan tu Brownies Icecream untuk meraikan berita ini. Kalau korang rasa level korang bukan eskrim Mat Kool, korang boleh cari icecream tu dekat www.ifmal.com. Jangan click kalau kau iman lemah!

😜

Mengenai penulis

Tambah komen

Admin

Who is aLiph.My?

Official blog of Aliff Ahmad (Aliff Shariffuddin) also known as Abu Fedora al-Turkistani. His real name is Ahmad Aliff A S Ahmad Shariffuddin. The co-founder of Scrut.my , Ifmal.com , Idsb.my and Coin.my.