AKU MEMANG BLOCK ORANG TAK CERDIK DAN ANNOYING, AKU JUGA SAMAN ORANG JAHAT YANG MELAMPAU..

A

Semalam admin page Si Rashid nak troll aku. Aku ni tak like dan tak follow apa-apa page atau individu yang tak memajukan jiwa dan akal manusia. Lebih-lebih lagi page yang menghina akal dan mengajak manusia menjadi jahat. Itu prinsip aku dan pilihan aku.

Semalam ramai orang tag aku, sebab mereka faham Si Rashid troll aku. Lepas aku lihat, tahulah aku page itu memang tak cerdik. Yang lagi aku tak faham seakan-seakan ia tak boleh move on dengan fakta yang Farm Fresh bukn dikuasi Melayu setelah aku mendedahkan data-data dari SSM.

Dia juga mengaitkan dengan J&T, kononnya aku tak cuit J&T kerana aku takda kepentingan. Walhal banyak je aku tolong SCRUTkan just for the sake of request dari orang ramai. Lagipun, matlamat aku adalah mendidik masyarakat menjadi bijak, sendiri SCRUT, sendiri research dan sendiri buat keputusan tanpa diganggu oleh orang lain.

Aku pun mesej la page tu, tanya dia nak berperang ke dengan erti kata nak ajak gaduh ke? Sebab aku dah ada siapa admin-admin mereka. So, aku boleh troll balik dengan cara aku mendedahkan saja mereka itu siapa. Sekali page tersebut terus maki hamun dan melakukan defamation melampau. Menggunakan pengaruh page seramai 600k untuk menyebarkan kebodohan dan persepsi jahat. Katanya aku mesej Si Rashid, kemudian block. Walhal aku tak pernah block Si Rashid, siap boleh berkomentar di sana.

Selepas itu, ada kawan-kawan kasitau, aku block admin dia Da’i Sham Del Piero atau nama sebenarnya Mohd Fazrysham bin Kamran (831107-XX-YYYY). Aku pun tak perasan bila aku block dia. Aku memang block segala kebodohan dan bila rasa akal aku macam dipijak-pijak bila membaca hujah-hujah dangkal. Dan itu hak aku dan pilihan aku.

Si Fazrysham ini rupanya meroyan di wall dia lepas kena block dengan aku. Kata kawan-kawan aku, dia ni dah zikir nama aku seminggu lepas lagi semenjak kebenaran Farm Fresh aku keluarkan. Padanlah dia begitu emosi dengan aku. Tapi, takkan kena block pun nak meroyan. Aku macam tak boleh brain. Sebab itu aku biasa block je orang macam ni.

Selepas itu dia meraban-raban boleh pula dia gunakan page Si Rashid reply kata nak kutiplah, bagi no phonelah. Nampak sangat tak educated dan menggelabah admin Si Rashid ni. Aku bukan low class mentality, bukan barbarian, nak bersepak bertumbuk. Zaman sekolah dah puas. Aku akan kutip dengan kertas sahaja. Dan kita fight di gelanggang mahkamah.

Kalau dia hero sangat, tak pondan, aku suruh dia jangan delete, jangan edit dan buat apa-apa posting dia yang mencarut-mencarut dekat aku tu. Provekan dekat mahkamah ia fair comment atau aku memang selayaknya dimaki dan dihamun sebegitu. Jangan nanti tiba-tiba, handphone kena hack lah, saya bukan admin Si Rashid lah, saya takda Facebook lah. Dah ramai orang aku saman je, terus ghaib. Sembang sebelum tu berdegar-degar gangstanya, dapat LOD terus ghaib.

Aku telah berbincang dengan peguam rakyat, blood brother aku, Mahmud Jumaat untuk mengambil tindakan undang-undang ke atas Fazrysham. InsyaAllah, kami akan mulakan dengan Tuntut (www.tuntut.my) untuk menghantar LOD kemudian kami akan menyamannya di mahkamah tinggi. Harap dia gentle la buktikan aku deserve dimaki hamun macam tu.

Aku rasa aku perlu sacrifice sedikit masa dan wang aku untuk masyarakat kali ni. Mandidik dan mengajar mereka yang ada follower yang ramai ini supaya tidak boleh sewenang-wenangnya menyalahgunakannya untuk mencarut dan menghina orang di hadapan crowd yang ramai. Mungkin selama ini takda yang mengambil tindakan. InsyaAllah aku akan buat.

Dia ada bagitau dia tinggal di Damansara kan? (Ni, no rumah kau, 16-2-D kan Fazrysham?) dan no telefonnya DIGInya (no lamanya Celcom 0136566100). Ya, system aku dah trace awal lagi. Sebelum ni, aku ingat nak troll balik dia sebab banyak masalah dia ni. Pasti dengan fakta yang sahih! Tapi since dia nak ajak berperang cara begitu, aku jemput dia ke medan pengadilan. Dia pun mengaku dia steady, so buktikanlah. Jangan lari! Kereta ada 3 biji kan? 😜

Mungkin si Fazrysham ni tak kenal aku, menyaman dan disaman adalah asam garam dan benda biasa dalam perjuangan aku. Bukan first time aku naik court pun. Dia nak kasitau naik court mahal la apa lah. Ini semua ayat orang yang tak pernah naik court. Nak takut-takutkan aku buat apa, aku bukan kisah naik court, bukan kisah barabis duit. Selagi aku di atas kebenaran, sampai ke Federal Court aku willing spend duit aku!

Pengalaman aku dah ada. Kami juga dah jumpa cara untuk minta Facebook tutup page melalui cara undang-undang. So, kami harap Fazrysham dan Si Rashid bersatulah, lawan dengan terhormat, profesional, jangan lari-lari dan pusing-pusing pula nanti, buktikan di mahkamah nanti, kewajaran tindakan korang.

Kawan-kawan tolong tengok ya! Kalau dia delete kasitau aku. Nak tengok diorang chicken out ke tak. Kalau delete kira ngaku kalah lah. Takkan follower ramai penakut kan?

Taknak dengar tau..
“Account kena hack..”
“Saya takda Facebook..”
“Saya bukan admin Si Rashid..”
“Kami delete sebab..”

Be a real man, fight for the truth..

😜

Mengenai penulis

1 komen

  • aku komen kritik ustazah2 jadian kat page rashid… acah2 dah katam berpuluh rak kitab feqah Islam.. mmg kasar cara aku kritik…aku pun kena block ngn page rashid.. mula2 nak respek puak2 ni.. sebb lawak.. rupanya kaki block jugak… cam kau kata bang lip… ramai yang handle2 page ni pondan sebenarnya

Admin

Who is aLiph.My?

Official blog of Aliff Ahmad (Aliff Shariffuddin) also known as Abu Fedora al-Turkistani. His real name is Ahmad Aliff A S Ahmad Shariffuddin. The co-founder of Scrut.my , Ifmal.com , Idsb.my and Coin.my.