ANAK MURID ZAMSAHAM DAH KETAKUTAN KE?

A

Asasnya, kalau kita genuine nak prove-kan ilmu kita benar, tak perlu pun aku offer apa-apa hadiah atau tawaran wang ringgit.

Aku berani pertaruhkan RM1 juta sebab aku tahu dan yakin dengan usul #MindaSkeptikal aku,

“Asal segala sifu saham itu scammer, melainkan dibuktikan sebaliknya.”

Lagipun kalau dia berani sahut cabaran itu kan membuktikan apa yang dia tunjukkan selama ini adalah benar. Bukan holy grail mahupun scam hijau.

Namun!

Jika benar-benar serius nak buat, nak aku bagi proof of fund, pun boleh. Apalah sangat nak aku buat proof of fund sebanyak RM1 juta.

Kalau SCRUT tengok company-company utama aku pun, korang boleh tengok paidup-nya berapa, aset-aset yang ada berapa.

Bahkan aku boleh buat agreement dengan mana-mana sifu atau anak murid sifu untuk cabaran ini. Kalau aku tipu, boleh ambil tindakan undang-undang terhadap aku.

Aku letak syarat kalau dia scam atau teknik tersebut fail, maka aku nak charge RM100k untuk masa aku yang dibuangkan. Tapi since lebai ni takda duit atau takut, aku tarik bayar masa aku tu.

So, aku akan buat ujian tersebut secara percuma. Mari kita tengok, apa lagi alasannya. Korang kena tau, dia ni seorang lebai juga. Dalam usul #MindaSkeptikal juga meletakkan jangan terus percaya kaum lebai melainkan dibuktikan sebaliknya.

Kita tengok apa lagi alasan lebai ini. Adakah dia berani seperti Imam Bukhari yang diuji 10 ulama’ Baghdad? Seperti Imam As-Syafie diuji Imam Malik.

Kalau ilmu trading ajaran Zamsaham itu benar. Menjadi, berjaya, buat duit, dan tidak holy grail, maka buktikan di atas pentas ilmu secara saintifik dan statistik. Zamsaham juga boleh duduk di sebelah atau dia sendiri yang nak sahut pun takpa.

Setakat tunjuk screenshot hijau profit tu. Ramai dah orang buat. Sifu saham semua buat, sifu forex buat, Zamsaham pun buat, sifu wikofkof buat, sifu morobusuk, sifu idiot waive, sifu stokastik, sifu macd, sifu rsi dmi..

Tapi, ada tak mana-mana sifu berani diuji secara terbuka secara saintifik dan statistik?

Tiada lagi setakat ini..

Jangan jadi penipu hanya sekadar tunjuk screenshot hijau profit. Hakikatnya, mereka nak jual kelas sahaja. Yang lebih jijik, nak membela sifu dia yang sedang tersontot.

Kalau berani dan anak jantan, yakin berada di atas kebenaran, sahut sahaja cabaran ini tanpa sebarang syarat dan hadiah.

Tapi, kalau bacol dan takut. Tidak yakin dan tahu tidak berada atas kebenaran. Takpalah. Gabungan lebai dan sifu saham memang gabungan yang sangat-sangat meragukan..

😉

Mengenai penulis

Tambah komen

Admin

Who is aLiph.My?

Official blog of Aliff Ahmad (Aliff Shariffuddin) also known as Abu Fedora al-Turkistani. His real name is Ahmad Aliff A S Ahmad Shariffuddin. The co-founder of Scrut.my , Ifmal.com , Idsb.my and Coin.my.