APA DECISION NEW INVESTMENT YANG MAT SILAU DAH BUAT?

A

Untuk diri dia, kita dah tengok hari tu. Takda mende pun yang memberangsangkan selain corporate climb and political appointment jela.

Dia sendiri takda bangunkan tech startup dan tak invest in tech-startup. Dia sendiri pun tak load duit EPF dia dekat Invoke yang konon macam Grab tu.

Eh, lupa nak tanya, ceoPH yang dah tukar jadi Mat Silau tu ada buat decision investment dekat mana yang berjaya untuk TH ya? Zaman dia, TH bagi dividen berapa % ya? Ada invest dekat tech-startup ke? Masa tu aset bermasalah dah rehab kan?

Maklumlah, dia kan nak sembang pasal investment dan valuation tech-startup. Manalah tau dia ada buat investment macam tu ke kan? Aku sekadar tanya, bagi benefit of the doubt la. Mana sembang-sembang dengan burung atas bumbung boleh dapat 10 juta.

Cumanya, aku tertarik dengan posting yang sahabat aku share ni. Kanda Cordoba sebut pasal Inovastra Capital. Jadi kita sama-sama telusuri melalui mini statement dariapda SSM yang boleh didapatkan di www.interepo.com. Berjaya ke tidak syarikat yang berpejabat di Diamond Square tu.

Nampak gaya dah takda revenue pun lately. Macam tak meniaga dah. Agak lawaklah company semput yang buat advisory ni ditulis dalam profile. Macam desperately nak show something konon pandai meniaga.

Kalau Mat Silau ni nak open debate dengan aku pasal tech-startup, marilah. Tapi kalau ajak sembang pasal pie-startup aku tak retilah. Aku bukan akuantan, bukan peniaga pie juga. Tapi, tech-startup bidang aku.

Masih silau lagi ke tak lepas dah berkawan dengan gang Mat Sakau?

Eh?

😜

Mengenai penulis

Tambah komen

Admin

Who is aLiph.My?

Official blog of Aliff Ahmad (Aliff Shariffuddin) also known as Abu Fedora al-Turkistani. His real name is Ahmad Aliff A S Ahmad Shariffuddin. The co-founder of Scrut.my , Ifmal.com , Idsb.my and Coin.my.