ASAL USUL TEKNIKAL ANALISIS

A

Hasil daripada penangan fenomena “short squeeze” Wall Street, dunia pasaran kripto pun dah cuba mengulangi fenomena yang sama. Bermula dengan Dogecoin, XRP, dan kini Dogecoin sudah mulakan adegan kedua. Anda masuk ke tak?

Sebenarnya dari segi teknikal, memang sudah sampai masa coin-coin ini untuk naik mengikuti Bitcoin atau ini hanya scheme “pump and dump” semata? Bagaimana kita boleh praktikkan analisis teknikal ke atas carta di pasaran?

Sebelum itu, haruslah kita tahu apa itu “technical analysis” yang seringkali disebut tu. Apa asal usulnya dan kepentingan teknik ini. Macam biasa, membaca tu jambatan ilmu.

Silalah baca artikel terbaru di coin.my ni!

Baca!

Mengenai penulis

Tambah komen

Admin

Who is aLiph.My?

Official blog of Aliff Ahmad (Aliff Shariffuddin) also known as Abu Fedora al-Turkistani. His real name is Ahmad Aliff A S Ahmad Shariffuddin. The co-founder of Scrut.my , Ifmal.com , Idsb.my and Coin.my.