BITCOIN HARAM?

B

Semalam ada beberapa mangkuk duk cerita pasal bitcoin haram kat wall aku. Weh, wall aku ni bitcoin harus dan wajib zakat!

Disebabkan mereka malas membaca, mereka tak jumpalah Majlis Fatwa Negeri Perlis dan Johor telah fatwakan ia harus bahkan ia wajib zakat! Majlis fatwa pun ikut pandangan aku tau.. 😜

Dr. Daud Bakar dan Dr. Zaharuddin juga mengatakan ia harus. Mereka berdua ulama’ yang benar-benar terlibat dengan teknologi blockchain, mereka jauh lebih faham tentang teknologi ini berbanding agamawan yang lain.

Aku pula nak kata, harus untuk orang yang ada ilmu, haram untuk orang yang tiada ilmu. Sebab yang ada ilmu, yang faham, akan menfatwakan ia harus. Yang takda ilmu akan menfatwakan ia haram. Itu saja sifirnya.

ILMU MEMBEZAKAN DARJAT MEREKA!

Takpa, sebab tu aku buat portal free untuk korang dapat ilmu.

Korang bacalah semua artikel di :

www.coin.my | www.coin.my | www.coin.my

Aku memang takkan ajar korang apa-apa pun, sebab aku nak korang ada ilmu dulu. Dengan ilmu, korang takkan boleh ditipu oleh sesiapa pun!

TODAY’s knowledge, TOMORROW’s wealth!

Tapi kalau korang malas nak scroll-scroll, korang boleh beli buku yang aku dah compile artikel-artikel terpilih di link berikut :

https://ifmal.com/…/50-dalil-kenapa-anda-wajib-memiliki-b…/…

Korang tak faham bahasa Melayu? Takpa, insyaAllah lepas MCO ni, buku baru kami yang lebih segar dalam English bersama Dr. Daud Bakar akan release!

Pandangan syariah juga akan dimasukkan dalam buku terbaru kami. Sesiapa yang anti-crypto atau bitcoin, jauhkan diri anda. Siapa yang cintakan ilmu, teruskan mengkaji!

Kata guru kami,

“Jangan fikir duit, fikir ilmu itu. Dengan ilmu, takda duit pun awak boleh hidup!”

#HEILB40!
#NyahKapitalisJahat

Mengenai penulis

Tambah komen

Admin

Who is aLiph.My?

Official blog of Aliff Ahmad (Aliff Shariffuddin) also known as Abu Fedora al-Turkistani. His real name is Ahmad Aliff A S Ahmad Shariffuddin. The co-founder of Scrut.my , Ifmal.com , Idsb.my and Coin.my.