BODOH ITU TIDAK PERLU DIBELI

B

Ada beberapa orang sibodo yang tak faham bila diceritakan tentang kayu snuker adalah senjata yang sangat bagus untuk bergaduh.

Orang yang ada ilmu bila terdengar kayu snuker digunakan sebagai senjata terus sudah terbayang yang digunakan adalah bahagian belakang atau bahagian balance point yang mana ada besi di dalamnya. Ia dipanggil handle.

Orang yang main snuker dan ada ilmu, semua tahu kayu snuker semuanya bersambung, bukannya sebatang terus. Hanya sibodo je berfikirkan sebegitu.

Bila dilihat latar belakang sibodo-sibodo itu, kita patut faham bagaimana mereka boleh terfikir sebegitu. Mereka kumpulan antivax yang bodoh sains, kumpulan kaum kelas belakang setakat 4A SPM untuk sambung degree dan penjual mee segera.

Mereka semua bersatu di atas gagasan kebodohan, menghina Nabi, menghina akal, menghina suami, menghina diri dan menghina keluarga dan ayah mentua sendiri.

Disebabkan mereka ialah sibodo-sibodo, maka mereka kena tunjuk pandai dan perasan pandai. Tak layak jadi doktor sebab SPM tak cukup A, cuba jadi doktor sakit puan secara haram yang menyebabkan kematian bayi.

Yang konon kerja oversea, balik jual mee segera je mampu, mungkin di luar negara sekadar kerja kilang atau cleaner saja. Walaupun konon nak hidup alami, anti sains moden. Mungkin dia ingat dapat laba Godiva semasa pulang, sekali dapat Mat Kool sahaja.

Sembang pendebat handalan bagai, sekali dalam court menggigil-gigil. Orang ajak berdebat, takut, bacul. Memekak maki hamun orang dalam Facebook. Bila koyak, hantar LOD, saman orang, buli orang awam. Untuk apa entah dia cerita dia ahli debat? Mungkin takda kejayaan lain dalam hidup kot.

Inilah masalah budak-budak nerd yang tudung labuh, masuk usrah, pakai lebai, kayu snuker pun tak kenal. Itu yang terfikir nak guna shaft sekali buat gaduh. Shaft tu buat rotan anak perempuan atau isteri yang malas solat boleh la kot.

Kayu snuker ni ada 3 bahagian, shaft, handle dan extension. Inilah set cue snooker. Takda orang bawa ke hulu ke hilir dan siap bersambung, lebai daiyus mungkinlah kot. Sebab bini dia dah gam terus kot!

Kenapa orang yang belajar martial art suka handle kayu snuker? Sebab ia macam kayu simbat. Tau kayu simbat itu apa? Google lah. Handle ni sangat ringan, mobile, agile dan flexible. Boleh guna sebelah untuk handle dengan mudah.

Kalau bawa naik moto, berjalan, kalau kena tahan polis boleh kasitau nak pergi main snuker. Tapi kalau kau berjalan dengan baseball bat, memang kena rampas ler. Orang Malaysia tak main baseball.

Lagi satu baseball bat ni sebenarnya diminati oleh yang tak pandai martial art atau f3tish dengan kayu baseball la. Orang yang banyak tengok movie ingat macam power, tapi sebenarnya tak. Dah ada orang explain pasal kayu baseball bukanlah weapon yang baik. Aku sangat setuju.

https://youtu.be/TcrbsDlONHU

Aku tak pernah takut pun orang bawa kayu baseball kalau 1-on-1 atau kalau berdepan. Aku hanya perlu masuk dan rapat saja. Damage menggunakan kayu snuker tidaklah teruk sangat, kita pun bukan nak menyebabkan kematian bila bergaduh.

Dapat doa dan restu mak adalah jalan aku hidup. Aku taknaklah jadi macam sesetengah orang, sampai bapa dia kena keluar statement anak dah tak solat atau dah dirasuk syaitan.

Hari ini, korang belajar pasal ilmu baru. Pasal sibodo, kayu snuker dan baseball!

😉

Mengenai penulis

Tambah komen

Admin

Who is aLiph.My?

Official blog of Aliff Ahmad (Aliff Shariffuddin) also known as Abu Fedora al-Turkistani. His real name is Ahmad Aliff A S Ahmad Shariffuddin. The co-founder of Scrut.my , Ifmal.com , Idsb.my and Coin.my.