DAH JUMPA PUN LELAKI LOSER!

D

Dia taknak lepaskan sebab ada anak. Dia nak paksa isteri dia merana atas alasan anak. Dia gunakan anak sebagai buffer. Dia gunakan alasan anak untuk mengikat isteri.

Pandangan aku, mana-mana lelaki yang mengggunakan alasan anak untuk taknak bercerai walaupun dah tak sehaluan adalah loser. Dah cerai nafkah dan tanggungjawab kau kat anak kau takkan terhentilah.

Sore loser! Isteri kau bukan bibik kau..

Mana mungkin syariat cerai itu tidak baik. Sedangkan ia syariat yang mulia. Siap ada nama surah Talaq. Nabi SAW juga bercerai. Para sahabat Nabi SAW juga ramai yang bercerai.

Cerai adalah perkara yang mulia menurut syarak. Cerai adalah solusi yang indah menurut syarak. Yang jadi merepek ni cerai secara tak profesional, ada dendam dan bergaduh.

Kalau cerai baik-baik. Anak-anak takda isulah. Yang jadi isu lepas cerai bergaduh dan buruk memburuk antara satu sama lain. Laki yang loser memang macam ni. Tak boleh move on.

Lemah!
Jangan report pula posting ni..

😜

Mengenai penulis

Tambah komen

Admin

Who is aLiph.My?

Official blog of Aliff Ahmad (Aliff Shariffuddin) also known as Abu Fedora al-Turkistani. His real name is Ahmad Aliff A S Ahmad Shariffuddin. The co-founder of Scrut.my , Ifmal.com , Idsb.my and Coin.my.