DAH USD23,000 DAH BITCOIN!

D

MASIH ADA YANG CAKAP BITCOIN TAKDA INTRINSIC VALUE! BITCOIN TAK BOLEH BUAT APA-APA!

Benarkah?

Hari ni harga Bitcoin masih di puncak. USD23,000 dah oi!

Kalau ikut Lebai Lariba, masa harga turun dia happy. Sebab dia kata haram dulu. Taktaula sekarang dah jadi halal pula. Tapi takpalah, dia pun bukan ustaz. Dia fake ustaz je.

Anyway, bila nak bercakap pasal Bitcoin ni, aku suka throwback beribu tahun yang lalu. Di saat sistem kewangan belum wujud. Bagaimana emas dipilih.

Kenapa tidak platinum? Atau logam-logam rare yang lain. Bila ditanya soalan itu, maka jawapannya adalah manusia telah berijmak (konsensus) memberikan nilai melalui supply dan demand kepada emas.

Manusia yang suka. Manusia yang pilih. Jadi begitulah yang berlaku kepada Bitcoin. Manusia yang telah memilih Bitcoin sebagai aset digital yang jauh lebih mudah disimpan. Siapa yang bagi value? Manusia! Melalui supply dan demand juga.

Ada intrinsic value? Ada. The code behind it. Integrity dan trust yang terbina melalui encryption dan technology blockhacin mejadikan Bitcoin superior. Seperti emas, Bitcoin yang menjadi pilihan awal. Maka, ia lebih berharga.

Kau tonton video kat bawah tu macam mana emas dapat value. Begitu jugalah yang berlaku kepada Bitcoin. Kepercayaan dan demand telah diberikan sepenuhnya kepada Bitcoin sebegai digital asset no 1 dunia.

Nak tahu lebih lanjut? Boleh dapatkan buku aku yang ditulis oleh pakar-pakar blockchain technology. Bukan trader-trader atau guru-guru poser dan scammer tau.

Beli sini!
https://ifmal.com/…/50-dalil-kenapa-anda-wajib…/…

Taknak spend duit? Takpa, kau baca je coin.my dekat www.coin.my.

Free je!

Ingat, today’s knowledge, tomorrow’s wealth!

😉

https://www.facebook.com/aliff.ahmad.754/videos/396899038243948

Mengenai penulis

Tambah komen

Admin

Who is aLiph.My?

Official blog of Aliff Ahmad (Aliff Shariffuddin) also known as Abu Fedora al-Turkistani. His real name is Ahmad Aliff A S Ahmad Shariffuddin. The co-founder of Scrut.my , Ifmal.com , Idsb.my and Coin.my.