Dasar lebai!

D

Selepas gua sendiri terlibat dengan beberapa court case dan aktiviti saman menyaman, hal tersebut telah menjadikan gua celik undang-undang.

Jadi, tentang isu Wan Ji kena penjara, gua mendapatkan dokumen penghakiman untuk memahami hujah dan perjalanan kes tersebut. Yang membuatkan gua terkejut adalah jawapan balas Wan Ji.

Gua dan kawan-kawan sedia maklum Wan Ji berubah dari ekstrimis PAS kepada ekstrimis liberal. Manhaj ilmu dia kucar kacir. Dia akan cuba mencari apa-apa hujah untuk membenarkan apa yang dia katakan. Sehingga Syiah dan mut’ah pun dia mahu membenarkan.

Hasil tunggangan agama untuk pihak politik yang dia sokong, dia dilantik menjadi penasihat Agama CM Penang. Masyuk la sikit. Kawan-kawan dia semua tau, dia dulu macam mana. Income pun tak tentu arah. Dia dah dapat ghanimah. Ya, it’s good for him.

Cuma selepas gua baca defend dia untuk kes akta hasutan. Gua terus hilang respect dah. Semua orang tahu memang dia anti-monarki secara terbuka. Kita respect apa yang dia perjuangkan. Akaun Facebook yang memaki hamun monarki itu pun akaun Facebook milik dia. Sudah ma’ruf lah..

Dalam defend, dia kata akaun Facebook tu bukan akaun Facebook dia. Pergh, gila bacol, pondan dan faggot! Sepatutnya dia berhujahlah anti-monarki dan maki sultan bukan termasuk dalam hasutan jika ia benar. Baru real fighter!

Kalau defend macam tu, sebelum naik court pun kau dah kira kalah. Kalah dalam prinsip. Kalah teruk. Sampah, pondan! Sembang dalam Facebook, kat luar kencang. Sekali naik court.

“Itu bukan Facebook saya.”

“Facebook saya kena hack.”

Wan Ji ialah loser dan pondan sebenarnya. Real fighter akan pertahankan prinsip dia. Baru masuk penjara cara bermaruah. Ini kena masuk penjara sebab tipu dan gadai prinsip dan maruah.

Sorrylah, gua tak respect orang takda prinsip. Nak jadi jahat pun kena ada prinsip. Macam Joker dalam Dark Knight.

Wan ji? Dasar lebai!

Mengenai penulis

Tambah komen

Admin

Who is aLiph.My?

Official blog of Aliff Ahmad (Aliff Shariffuddin) also known as Abu Fedora al-Turkistani. His real name is Ahmad Aliff A S Ahmad Shariffuddin. The co-founder of Scrut.my , Ifmal.com , Idsb.my and Coin.my.