DISEBABKAN RAKYAT KELANTAN MACAM KITA-KITA INI, MAKA LEBAI PAS BOLEH NAIKKAN GAJI, ORDER MERCEDES DAN SAUK BONUS!

D

Kan?
Takdir!
Betul kan?

Inilah masalah mentaliti akibat didoktrinkan lebai-lebai PAS untuk memberi justifikasi terhadap segala tindakan pimpinan mereka walaupun tidak mengikut suri tauladan para khalifah ar-Rasyidin.

Aku berharap, adalah orang PAS yang progresif cakna isu ini nak mengambil tampuk pemerintahan Kelantan. Pada aku, Kelantan adalah negeri yang sangat kaya dan berpotensi untuk berdiri sendiri.

Orang Kelantan juga ramai yang bijak pandai dan ada kemampuan membangunkan negeri mereka tanpa bergantung kepada pusat. Cumanya ramai di kalangan mereka yang give up dan kecewa.

Bagitau pimpinan PAS Kelantan untuk jadikan Umar RA sebagai contoh untuk mentadbir Kelantan kalau tidak mahu menanggung azab disebabkan ada rakyat Kelantan yang tidak redha dengan pentadbiran mereka.

Pada aku, kalau susah, kita sama-sama susah. Kalau senang, kita sama-sama senang. Kalau miskin, kita sama-sama miskin. Bila kaya, kita sama-sama kaya. Kalau tawadhu’ macam Umar, biar rakyat kaya, Umar kekal sama sahaja.

Nak ikut suri tauladan Umar RA ke nak ikut ajaran lebai PAS?

Fikir-fikirkan..

😉

Mengenai penulis

Tambah komen

Admin

Who is aLiph.My?

Official blog of Aliff Ahmad (Aliff Shariffuddin) also known as Abu Fedora al-Turkistani. His real name is Ahmad Aliff A S Ahmad Shariffuddin. The co-founder of Scrut.my , Ifmal.com , Idsb.my and Coin.my.