DrMaza mengalami “denial syndrome”.

D

DrMaza mengalami “denial syndrome”.

Untuk menjadikan dia nampak hebat, dia akan merendahkan orang lain, walhal dia sendiri tahu dia tidaklah hebat. Dia sendiri tahu dia punya banyak kekurangan.

Contoh 1 :

Dia mengelar ustaz-ustaz yang masuk Umno “anjing pemerintah” walhal dia sendiri menjadi penjilat tegar Shahidan Kassim dan Madey. Sehingga penjilat-penjilat dia juga menjadi penjilat tegar Shahidan Kassim dan Madey.

Contoh 2 :

Dia menyelar mufti-mufti negeri lain terlalu feudal. Seolah-olah dialah yang berani dan lantang. Tetapi, dialah pengampu utama royalti Perlis.

Contoh 3 :

Dia mengecam orang lain tidak faham hadith. Sedang Phd hadisnya tidak mendapat markah tertinggi.

Contoh 4 :

Pandangan berubah-ubah mengikut kepentingan diri. Dahulunya dia mengkritik jemaah tabligh ke India dengan alasan India menindas umat Islam. Tetapi apabila dia ke UK, negara yang mensedekahkan Palestin kepada Israel, terus aku ingin kembara lagi.

Contoh 5 :

Disebabkan kegagalan dakwahnya dia Perlis. Dia merendah-rendahkan Muahammad bin Abdul Wahab yang tekah diiktiraf dunia Islam atas jasa dakwahnya.

Kesimpulannya, dia hanya mahu dia dilihat hebat. Dialah segala-galanya. Walaupun ramai yang tahu dia tidak faqih ilmu fiqhnya, juga tidak kukuh ilmu hadithnya. Yang paling dasar adalah ajaran sesatnya, iaitu tolak ijma’.

Mengenai penulis

Tambah komen

Admin

Who is aLiph.My?

Official blog of Aliff Ahmad (Aliff Shariffuddin) also known as Abu Fedora al-Turkistani. His real name is Ahmad Aliff A S Ahmad Shariffuddin. The co-founder of Scrut.my , Ifmal.com , Idsb.my and Coin.my.