ILMU KACA DAN ALUMINIUM UNTUK BUAT DUIT!

I

Cikgu Feri ni sahabat aku. Dia seorang arkitek dan juga seorang kontraktor. Dia specialize dalam bidang kaca dan aluminium sebab dia dulu kerja dengan syarikat Jepun yang buat KLIA dan KLCC.

Ilmu aluminium dan kaca ni sangat exclusive oleh 1 kaum sahaja selama ini. Tapi Cikgu Feri mungkin 1 diantara 1000 kontraktor yang ada kemahiran dan ilmu aluminium dan kaca ni.

Job kaca dan aluminium ni memang masyuk sebenarnya. Hanya sebab kontraktor biasa tiada ilmu dan kemahiran tersebut, maka biasanya ia disubkan kepada kontraktor aluminium dan kaca.

Tahun lalu, Cikgu Feri menyuarakan hasrat nak bersara disebabkan dia dah malas nak berniaga. Jadi aku suruhlah dia turunkan ilmu tersebut kepada anak bangsa kita. Suruh punya suruh, barulah dia nak buat bulan lepas.

Korang boleh belajar ilmu ini untuk diri sendiri, hantar staff korang, kalau korang kontraktor atau untuk korang sendiri sebagai boss supaya tahu dan ada idea nak buat macam mana.

At least benda-benda simple nanti, takyah sub or panggil orang kaca aluminium. Korang sendiri boleh buat dan fix. Betul tak?

So, korang boleh contact Cikgu Feri untuk berguru ilmu yang aku kira rare dan berharga!

😉

Mengenai penulis

Tambah komen

Admin

Who is aLiph.My?

Official blog of Aliff Ahmad (Aliff Shariffuddin) also known as Abu Fedora al-Turkistani. His real name is Ahmad Aliff A S Ahmad Shariffuddin. The co-founder of Scrut.my , Ifmal.com , Idsb.my and Coin.my.