INI AKIDAH KITA!

I

وَمِنَ الَّذِينَ قَالُوا إِنَّا نَصَارَىٰ أَخَذْنَا مِيثَاقَهُمْ فَنَسُوا حَظًّا مِّمَّا ذُكِّرُوا بِهِ فَأَغْرَيْنَا بَيْنَهُمُ الْعَدَاوَةَ وَالْبَغْضَاءَ إِلَىٰ يَوْمِ الْقِيَامَةِ

“Dan di antara orang-orang yang berkata: “Bahawa kami ini orang-orang Nasrani, Kami juga telah mengambil perjanjian setia daripada mereka. Maka mereka juga melupakan (meninggalkan) sebahagian dari apa yang diperingatkan mereka dengannya. Lalu Kami tanamkan perasaan permusuhan dan kebencian di antara mereka sampai ke hari kiamat.” (al-Maidah:14)

“.. Maka berimanlah kepada Allah dan rasul-rasul-Nya dan janganlah kamu mengatakan, “(Tuhan itu) tiga,” berhentilah (daripada ucapan itu)..” (Surah An-Nisa’ : ayat 171)

“Sungguh, telah kafir orang-orang yang mengatakan bahawa Allah adalah salah satu daripada yang tiga, padahal tidak ada tuhan (yang berhak disembah) selain Tuhan yang Esa..” (Surah Al-Maidah, ayat 73)

Untukmu agama-mu, untukku kebenaran Islam-ku.

Mengenai penulis

Tambah komen

Admin

Who is aLiph.My?

Official blog of Aliff Ahmad (Aliff Shariffuddin) also known as Abu Fedora al-Turkistani. His real name is Ahmad Aliff A S Ahmad Shariffuddin. The co-founder of Scrut.my , Ifmal.com , Idsb.my and Coin.my.