Inilah penyakit bangsa lebai

I

Inilah penyakit bangsa lebai. Segala korupsi disapu dibawah karpet, didiamkan, dibiarkan membarah. Biar gua ingatkan perjalanan kisah lebai-lebai korup. Persamaan penyakit lebai-lebai ini adalah bernaung di bawah kaum Shahidanista.

1. Masih ingat Rufaiqul Islam yang dahulunya berdegar-degar sebagai ahli Yaman, orang kuat Institut Shahidanista atau IQ, pernah menipu kawan-kawan yang mahu ke Yaman. Duit dirembat, alasannya Hamdan dari Gurun yang bawa lari.

2. Korupsi seterusnya adalah salah guna kuasa lebai Abu Hafiz si pondan faggot yang membuli Ustaz Fahmi Rosli juga didiamkan oleh para pejuang sunnah. Mujurlah ada hero bergelar, Abu Fedora al-Turkistani yang membongkarkan korupsi di Baitussalam. Hari ini, Allah telah menerajang si faggot keluar dari Baitussalam dan membawa masuk Ustaz Fahmi Rosli kembali. Persamaan si faggot ini adalah dari Institut Shahidanista. Ohya, si faggot gila nak jadi vip juga sanggup heret kerusi untuk jadi vip. Para penyembah lebai menganggap perbuatan tersebut sangat mulia.

3. Baru-baru ini sekor lagi lebai nama Nasruddin juga merembat duit. Sebelum ini ramai yang diam dan ada yang pertahankannya. Taktik yang sama si lebai ini guna adalah menyorok di sebalik nama DrMaza dan institut Shahidanista. Dia menggunakan pergeseran aliran Saudi dan aliran Shahidanista untuk mengecam kumpulan yang cuba memberi amaran tentang kejahatannya.

Kenapa semua mereka ini dipercayai masyarakat? Kerana mereka menggunakan agama dan gelaran agama. Justeru, kaum muslimin dan muslimat yang dirahmati tuhan yang maha kuasa. Peganglah usul yang gua bina hasil dari pengalaman gua dengan para lebai mahupun ustaz, gigitlah dengan gigi geraham.

“Asal ustaz itu bangang melainkan dibuktikan sebaliknya.”

“Asal ustaz itu tiada integriti melainkan dibuktikan sebaliknya.”

ps : Buat ustaz yang bagus, janganlah terasa.

Mengenai penulis

Tambah komen

Admin

Who is aLiph.My?

Official blog of Aliff Ahmad (Aliff Shariffuddin) also known as Abu Fedora al-Turkistani. His real name is Ahmad Aliff A S Ahmad Shariffuddin. The co-founder of Scrut.my , Ifmal.com , Idsb.my and Coin.my.