JAMALEE MUNGKIN MASIH BERUSAHA MENCARI DATA DAN FAKTA AKU ENDORSE DAN INVOLVE DENGAN SKIM PELABURAN YANG MELIBATKAN MAT RODI DAN RAKAN RAPATNYA NAJIB SAAHARI

J

Steady Jamalee! Memang The Patriots!

Mengatakan hujah aku mencapah itu pun art of diversion yang gagal oleh Jamalee. Aku minta simple je. Buktikan aku ada involve dan endorse segala skim pelaburan yang dia sendiri sebut. Tak mencapah kot. Yang mencapah adalah dia sendiri sekarang ini.

Aku assume kumpulan The Patriots ini muslim dan Melayu yang soleh dan punya asas ilmu agama Islam yang baiklah.

Kaedah bukti ke atas dakwaan, sumpah bagi yang mengingkari itu didasari dengan logik yang sangat jitu.

Orang yang menuduh mestilah kena ada bukti. Dia yang tahu. Yang kata takda, macam mana dia nak buktikan perkara yang takda menjadi ada. Itulah rasional yang Nabi ajar dan difahami kaum muslimin dan seantero manusia sejagat.

Kaedah lagi satu apabila dakwaan tidak ada bukti tapi masih nak menegakkannya, atau dah kemukakan bukti tapi tidak diterima oleh yang didakwa, maka kaedah mubahalah diguna pakai.

Beberapa sahabat Nabi bermubahalah kerana masalah fiqh, ulama’ salaf dan ulama’ termudian pun melakukannya. Aku kira mesti Jamalee pun berani. Dia kan The Patroits.

Cumanya agak peliklah. Jika tuduh dulu baru nak cari bukti. Adakah ini manhaj dan kaedah Jamalee yang memimpin The Patriots? Entahlah. Atau dia memang jenis bila dah takda hujah, senjata fitnah diguna pakai.

Aku harap The Patriots adalah The Patriots-lah. Jangan jadi The Fitnahiots.

😜

Mengenai penulis

Tambah komen

Admin

Who is aLiph.My?

Official blog of Aliff Ahmad (Aliff Shariffuddin) also known as Abu Fedora al-Turkistani. His real name is Ahmad Aliff A S Ahmad Shariffuddin. The co-founder of Scrut.my , Ifmal.com , Idsb.my and Coin.my.