KEBODOHAN LEBAI LOW CLASS!

K

Dr. Abdel Rahmanov cerita pasal hukum hakam dan fatwa tentang wakalah kutup derma di wallnya. Aku komen sikit je.

Seorang lebai yang claim dia graduan Azhar tag nama aku tanya apa solusi. Dalam masa yang sama dia masih gagal faham atau buat-buat tak faham. Masih argue dengan falasi!

Masih gagal jawab soalan dan gagal faham tentang tujuan audit. Itu yang aku kata bodoh. Dia ni mungkin masa sekolah bodoh, then pilih jadi lebai. Bukan budak pandai yang pilih jadi lebai.

Atau mungkin telah dibodohkan selepas masuk usrah dan jadi taasub jemaah atau ustaz dia. Ini perkara biasa. Ketaasuban itu akan membunuh akal dan jiwa. Korang boleh baca sendiri betapa bangangnya argument dia.

Ajak berdepan? Kalau berdepan nak bagi semua dokumen yang aku minta ke? Tapi kan? Boleh publish je. Kenapa nak menyusahkan. Jawab je soalan. Dah collect public kena tanggungjawab dengan public.

Akhirnya, dia tanya aku, aku ni auditor BNM ke? Betapa bodohnya argument lebai ini. Korang yang bersama-sama aku tanya pasal buat apa dengan RM34 juta tu auditor BNM juga ke?

Sangat low class punya argument, menghina akal atau insult intelligence yang sangat dahsyat. Sebagai seorang Azhari, sepatutnya radd atau kritiklah pandangan Dr. Mae dan Ifta Jordan tu. Betul tak?

Malangnya, dia hanya menjadi strawman dan bermain dengan falasi. Mengelak daripada menjawab isu sebenar. Hal ini mengesahkan usul #MindaSkeptikal yang pertama,
1. Untuk ustaz, ulama’, agamawan, lebai, psuedo-ustaz dan poser-ustaz.

Asal kesemua di atas tidak boleh dipercayai, melainkan setelah dibuktikan sebaliknya.

Jika masih tidak dibuktikan, tawaqquf dulu atau tinggalkan sahaja mereka. Mereka semua hanya penjual dan penunggang agama demi kesenangan hidup mereka.

Korang macam mana?
Boleh terima argument lebai ini?

😜

Mengenai penulis

Tambah komen

Admin

Who is aLiph.My?

Official blog of Aliff Ahmad (Aliff Shariffuddin) also known as Abu Fedora al-Turkistani. His real name is Ahmad Aliff A S Ahmad Shariffuddin. The co-founder of Scrut.my , Ifmal.com , Idsb.my and Coin.my.