KENAPA DIA TAK KOMEN?

K

Aminuddin Yahya ni charted accountant. Profesional dan kerap buat komen tentang orang lain. Kata sahabat-sahabat aku yang juga chartered accountant, mereka sedang tunggu Aminuddin Yahya ini komen pasal Aman Palestin Berhad yang tidak submit audit selama hampir 5 tahun.

Daripada dia sibuk tegur orang di luar sana. Kenapa dia tak berani tegur atau menggesa Abdullah Zaik melepaskan jawatan. Kan kata takda bayaran. Fi sabilillah sahaja dengan Aman Palestin. 5 tahun tak audit bukti Abdullah Zaik tidak competant, tidak cakna dan tidak serius menjaga amanah amanah. Suruh Abdullah Zaik fokus jadi amir ISMA.

Ambil duit derma orang ramai ni bukan macam berniaga duit sendiri. Duit orang bhai. Lebai-lebai ni mana tau pasal finance sangat. Puak ni bukan kisah. Yang penting ada pengikut ramai. Ramai yang taksub. Senang nanti. Apa dia cakap, para wala’un akan turut, akan taat. Sami’na wa ata’na.

Korang takyah peliklah kenapa akauntan profesional itu pun tak komen. Korang pun dah tau apa jawapannya..

Kan?

😜

Mengenai penulis

Tambah komen

Admin

Who is aLiph.My?

Official blog of Aliff Ahmad (Aliff Shariffuddin) also known as Abu Fedora al-Turkistani. His real name is Ahmad Aliff A S Ahmad Shariffuddin. The co-founder of Scrut.my , Ifmal.com , Idsb.my and Coin.my.