KISAH MINGGU INI PENUH DUKA!

K

ADIK BELLA PERNAH KENA GANGGUAN SEKSUAL? LEBAI PEROGOL BUDAK 14 TAHUN, ROGOL ENABLER, KENA TIPU BELI KERETA TERPAKAI, LAGI KES DERA KANAK-KANAK DAN KENA SCAM PELABURAN!

1. Kes adik Bella di mahkamah. Gopren kasitau adik Bella pernah kena sexual harrassment & grooming.
Dato KA dan para peguam pemerhati menyeru untuk hal ini dibuat laporan polis jika ia benar. Aku anggap dakwaan itu hanya untuk memperlahankan atau mengganggu perbicaraan sekarang yang sedang berlangsung.

2. Misi Wan menceritakan bagaimana keadaan Bella yang merana setelah dipulangkan kepada jagaannya dan betapa bijaknya Bella yang masih mengenalinya. Misi Wan tidak mengetahui tentang gangguan seksual yang dikatakan oleh peguam Siti Bainun itu.

3. Sorang Lebai penceramah popular dituduh merogol seorang remaja berumur 14 tahun. Malangnya ada seorang lelaki yang menjadi rogol enabler.
Bila dikaji siapa rogol enabler itu, aku mendapati dia ni bukanlah real orang agama, lebai, atau ustaz. Dia hanyalah penunggang agama yang menggunakan platform agama untuk profiling dan politik.
Aku memang orang yang sentiasa skeptikal dengan kaum lebai, ini pula poser lebai. Maka, kebodohan kaum poser lebai sudah dalam expectation.

4. Masih ada orang kena tipu beli kereta second hand. Dia mengadu dekat aku, aku tanya dia SCRUTdulu tak. Dia kata taktau used cara pun boleh SCRUT. Itulah, lain kali minta seller hantar ke Scrut Auto buat Sii (SCRUT Integrity Inspection). Boleh book online terus sini https://inspect.scrut.my.

5. Kes dera seorang kanak-kanak perempuan yang dibelasah dengan penyapu. Sebenarnya aku dah dapat video itu awal lagi. Tapi aku tunggu apa tindakan polis. Kalau report tak jalan, barulah aku bersilat.
Alhamdulillah dia dah kena tangkap, laju. Tidak macam kes adik Bella. Pendera tidak direman, dilepaskan dengan penuh bergaya. Harap pendera yang ini tidak ada orang kuatlah backup kat belakang. Takda 10 peguam di belakang lah.

6. Ada orang mengadu kena scam pelaburan pre-IPO dan emas. Aduh, sedihnya. Itulah aku cakap, kalau nak invest, invest dekat Ifmal. Click je sini www.ifmal.com/?irt=1758. Sini kau invest pasti puas hati. Untung dapat, hati pun senang!

Korang yang rajin tag-tag, seru-seru dan mesej-mesej aku update segala cerita duka dan lara. Percayalah, aku bukan taknak komen, aku hanya ada satu tubuh, 2 tangan dan 1 otak. Masa aku bukan untuk Facebook sahaja.

Maaf, aku insan lemah. Aku hanya semut merah..

#JusticeForBella

Mengenai penulis

Tambah komen

Admin

Who is aLiph.My?

Official blog of Aliff Ahmad (Aliff Shariffuddin) also known as Abu Fedora al-Turkistani. His real name is Ahmad Aliff A S Ahmad Shariffuddin. The co-founder of Scrut.my , Ifmal.com , Idsb.my and Coin.my.