KISAH PERSATUAN REMISER..

K

Aku tak pasti apa yang berlaku. Akak ini menghubungi aku menceritakan tentang kebobrokan Persatuan Remiser Bumiputera.

Mula-mula aku malas nak ambil port since aku tak faham cerita dia. So, aku kasitau dia untuk tulis di wall dia sendiri dan bertanggungjawab dengan kenyataannya nanti.

Dan aku berjanji akan share posting dia supaya sampai kepada mereka yang dia tuju. Yang lebih menarik, pengerusi baru ni sahabat aku, Mongger aka Izrul.

Aku dah kasitau Mongger kalau apa akak ni cakap betul, fix and betulkanlah. Sebab yang salah orang terdahulu. Tapi kalau rasa apa yang dia kata tu fitnah. Saman jela since akak tu pun dah ready untuk bertanggungjawab.

Secara peribadi, aku percaya mana-mana persatuan tidak sempurna sebagaimana mana-mana individu tidak sempurna. Maka, kekurangan dan kelompongan pasti berlaku.

Kalau boleh ditutup kelompongan itu kerana kebaikan, buatlah. Agar tiada sengketa diantara kedua-dua belah pihak. Tapi, kalau sudah tiada toleransi, angkat “senjata” hujah berlawanlah sampai ke mana saja.

Ok?

😉

Mengenai penulis

Tambah komen

Admin

Who is aLiph.My?

Official blog of Aliff Ahmad (Aliff Shariffuddin) also known as Abu Fedora al-Turkistani. His real name is Ahmad Aliff A S Ahmad Shariffuddin. The co-founder of Scrut.my , Ifmal.com , Idsb.my and Coin.my.