LAMBAIAN BELLA KEPADA KITA SEMUA!

L

Semalam aku hadir ke mahkamah, malangnya takda prosiding boleh dijalankan kerana saksi kena covid. Tak sangka Bella hadir ke mahkamah juga semalam.

Aku difahamkan pihak pembelaan beriya-iya ingin meneruskan, walhal selama ini merekalah yang cuba sedaya upaya melalut dan merepek membuang masa mahkamah.

Nama aku dan Kak Mona disebut-sebut untuk apa entah. Panggillah aku jadi saksi kalau nak sangat tengok aku dalam kamar. Itu pun kalau diorang berani. Sedikit pun aku tak gentar.

Belum lagi cerita diorang create story konon ada ustaz yang harrass Bella. Ustaz mana? Kenapa takda laporan polis? Kenapa Bainun tak buat laporan polis? Untuk apa cerita itu direka dan disebutkan dalam mahkamah?

Anyway, semalam aku dengar ada setan yang cuba memaksa Bella masuk kamar. Walhal Bella tak bersedia. Bella juga masih kanak-kanak dan seorang OKU down syndrom. Ya, aku faham mereka cuba ambil kesempatan di atas kekurangan dan kelemahan Bella.

Kemudian setan tu canang kata Bella lembik dan tak mungkin boleh bagi statement dengan baik. Betapa angkuh, jahat dan sombong setan itu. Apa nak pelik, setan kan?

Anyway, sempena hari Jumaat ini dan hujan sedang turun ini. Mohon korang semua doakan adik Bella kuat dan cekal untuk memberi kenyataan yang baik kepada mahkamah nanti.

Doakan juga supaya tiada setan, jin, iblis dan dasim yang dihantar mengganggu saksi-saksi di mahkamah selepas ini. Semoga saksi-saksi dilindungan Allah daripada syaitan yang direjam.

ps : Boleh nampak beza Bella sekarang dengan ketika dia ditemui parah dulu?
#JusticeForBella

https://www.facebook.com/aLiph.My/videos/472091201475894

Mengenai penulis

Tambah komen

Admin

Who is aLiph.My?

Official blog of Aliff Ahmad (Aliff Shariffuddin) also known as Abu Fedora al-Turkistani. His real name is Ahmad Aliff A S Ahmad Shariffuddin. The co-founder of Scrut.my , Ifmal.com , Idsb.my and Coin.my.