LIHATLAH DUNIA! INILAH FITNAH SEBENAR! MENYEBABKAN ANAK MUDA INI MENJADI MANGSA KERAKUSAN PENUNGGANG ORANG MISKIN!

L

Kasihan saudara Fakhrul, bersungguh-sungguh dia respond fitnah-fitnah yang memalukan terhadapnya. Permohonan maafnya ditunggang untuk membela seorang OKT kes jenayah seksual.

Tadi dan semalam, ramai yang share permohonan maaf saudara Fakhrul kononnya, dia dah mohon maaf atas kenyataan content-nya terhadap lebai tersebut. Maka tuan badan lebih tahu. Seolah-olah tuan badan telah berdusta.

I beg to differ, dia mohon maaf atau tidak, aku tetap dengan pendirian aku, OKT kes jenayah seksual itu memang buat content. Takkanlah dah bawa cameraman, suruh tukar baju, suruh ambil anak bukan content lagi?

Baru-baru tadi, saudara Fakhrul respond balik terhadap kenyataan maafnya di wall aku. Aku jumpa 3 respond dia.

Content dia sama je.
1. Video OKT kes jenayah seksual itu menyebabkan maruahnya dihina dan orang salah sangka terhadapnya. Cerita yang OKT itu tulis adalah tidak benar.
2. Dia mohon maaf sebab bekas isteri dia suruh dan malas nak berpanjangan. Tapi disebabkan fitnah terhadap dia berlarutan. Dia telah delete permohonan maaf dia. Maksudnya dia tarik balik.

So, siapa yang pegang permohonan maaf dia tu, meh share-lah komen dia di wall aku ini. Kasihanlah dia. Nak tolong orang pun janganlah sampai buat fitnah sehingga orang lain mendapat tekanan perasaan.

Buat saudara Fakhrul, jika perlukan support. PM saya. Saya akan support awak jika awak berada di pihak yang benar. Nak peguam untuk saman lebai itu kerana memfitnah. Saya boleh bantu.

Aku kekal dengan kenyataan dan pendirian aku. Lebai itu buat content dan menggunakan orang miskin untuk buat content adalah perbuatan yang tidak baik.

Korang yang hentam-hentam dia ni, nak dia buat apa? Terjun bangunan? Makan ubat gegat?

😉

Mengenai penulis

Tambah komen

Admin

Who is aLiph.My?

Official blog of Aliff Ahmad (Aliff Shariffuddin) also known as Abu Fedora al-Turkistani. His real name is Ahmad Aliff A S Ahmad Shariffuddin. The co-founder of Scrut.my , Ifmal.com , Idsb.my and Coin.my.