MENJAWAB PEMINAT SYED AZMI

M

Cerita sebenarnya adalah Syed Azmi telah diberitahu paling awal oleh Mommy Zue, tetapi Syed Azmi tidak buat apa-apa pun.

Mommy Zue yang pergi report JKM, pergi buat polis report. Syed Azmi buat donno je mula-mula. Sampailah bila dia didesak oleh aku, Kak Mona dan rakyat Malaysia yang menyokong #JusticeForBella.

Siapa masih ingat live Syed Azmi, apa dia sebut? Dia kata dia risau nanti sahabat karib dia itu akan mencederakan diri, depressed and so on lebih kurang macam tulah cerita dia.

Walhal Syed Azmi ialah penasihat mahkamah kanak-kanak, seorang aktivis kanak-kanak, dan seorang fighter yang selama ini menggunakan kaedah public pressure untuk mencapai matlamat perjuangannya.

Kenapa Syed Azmi double standard dengan kes-kes yang lain? Kenapa kes-kes lain yang dia pun bukan saksi mata, tetapi dia yakin dengan segala dakwaannya. Kenapa Syed Azmi tidak buat kecoh (public pressure) selepas laporan polis dibuat, polis tidak terus panggil Bainun. Siasatan juga dibuat dalam keadaan Bainun tidak direman. Saksi-saksi mata masih tinggal bersama Bainun.

Untuk pengetahuan peminat Syed Azmi, tuduhan penganiayaan itu adalah penderaan lah. Itulah, suka masuk main langgar je. Kadang-kadang aku rasa sangat pelik macam mana ada manusia yang tak nampak betapa bias-nya Syed Azmi untuk kes adik Bella.

Hairan! Tapi takpa. Suka aku ingatkan. Syed Azmi ialah timbalan pengerusi untuk NGO Rumah Bonda dan Siti Bainun puala timbalan pengerusi untuk NGO puak Payung.

Mungkin brader peminat Syed Azmi ni taktau, Suka aku ingatkan kembali.

Anyway, #JusticeForBella!

😉

Mengenai penulis

Tambah komen

Admin

Who is aLiph.My?

Official blog of Aliff Ahmad (Aliff Shariffuddin) also known as Abu Fedora al-Turkistani. His real name is Ahmad Aliff A S Ahmad Shariffuddin. The co-founder of Scrut.my , Ifmal.com , Idsb.my and Coin.my.