PENASIHAT MAHKAMAH KANAK-KANAK SHARE GAMBAR BABY ANAK ORANG LAIN..BOLEH KE?

P

Aku ni bukan lawyer bertauliah. Jauh sekali seorang pemaki suami. Eh, gopren. Tapi kan, dalam pengetahuan aku, sebar gambar kanak-kanak bukan anak sendiri, tanpa consent parents mereka adalah kesalahan yang jelas.

Atau mungkin disebabkan Syed Azmi ni penasihat mahkamah kanak-kanak, dia ada imuniti untuk letak gambar kanak-kanak. Ada ke imuniti macam tu? Ke imuniti sebab dia baik dengan cable-cable di mahkamah dan JKM?

Entahlah.

Pelik kan?

Kalau penasihat mahkamah kanak-kanak buat kerja macam ni, korang boleh harap ke dia ni akan bagi nasihat yang baik kepada mahkamah nanti. Apa kriteria nak jadi penasihat mahkamah kanak-kanak ya?

Dalam masa yang sama dia ni tidak pernah berkahwin, tidak pernah punya anak, terpalit dengan skandal mempertahankan Siti Bainun dan juga menipu fakta yang dia tidak pernah jumpa adik Bella di Rumah Bonda.

Entahlah, aku kadang-kadang rasa pelik pula bagaimana dia ni boleh dilantik. Ohya, berapa elaun jadi penasihat mahkamah ya? Ada sesiapa tau? Sama banyak dengan elaun bini maki suami di media sosial ke tak?

😜

Rujuk :
[1] https://www.facebook.com/721706477/posts/10156889553981478/?d=n
[2] https://www.facebook.com/721706477/posts/10157652734106478/?d=n

Mengenai penulis

Tambah komen

Admin

Who is aLiph.My?

Official blog of Aliff Ahmad (Aliff Shariffuddin) also known as Abu Fedora al-Turkistani. His real name is Ahmad Aliff A S Ahmad Shariffuddin. The co-founder of Scrut.my , Ifmal.com , Idsb.my and Coin.my.