PERSATUAN REMISER STRIKES BACK!

P

Ini kenyataan rasmi daripada Persatuan Remisier Bumiputera Malaysia (Pribumi) yang menafikan segala tuduhan yang dikenakan kepada mereka.

Steady! Lawan!

Sebagai mana aku menyuruh orang yang menuduh itu lawan jika apa yang dikatakan itu benar dan terdapat bukti yang sahih. Maka mereka dinasihatkan lawan sampai kebenaran dibuktikan. Termasuk pihak yang dituduh.

Buat Pribumi pula, aku setuju jika korang bangkit melawan secara profesional menggunakan saluran yang betul jika tidak bersalah. Kami sebagai orang awam yang tidak tahu menahu hal ini boleh belajar banyak perkara.

Di dalam Islam, kaedah bukti di atas dakwaan juga terpakai di dalam undang-undang mana-mana sistem perundangan. Yang menuduh meesti membawa bukti. Yang dituduh mesti menafikan.

Semoga hal ini selesai di hari raya dengan bermaaf-maafan. Cuma harap jangan nangis-nangislah. Hari raya untuk kita bergembira melainkan untuk perempuan yang suka hina dab maki suami di media sosial..

😉

Mengenai penulis

Tambah komen

Admin

Who is aLiph.My?

Official blog of Aliff Ahmad (Aliff Shariffuddin) also known as Abu Fedora al-Turkistani. His real name is Ahmad Aliff A S Ahmad Shariffuddin. The co-founder of Scrut.my , Ifmal.com , Idsb.my and Coin.my.