PILIHAN MASING-MASING..

P

Nak pilih lelaki yang jadi panglima di medan perang atau tukang buat air di medan perang.

Kalau kita dah pilih tukang buat air, jangan expect dia jadi panglima dan berpewatakan panglima. Jantan, alfa dan dominan itu bukan watak dia.

Kalau kita dah pilih panglima, jangan expect dia duduk bersempuh tolong korang anyam ketupat sambil bergosip cerita pasal laki bini orang. Janganlah suruh buat air. Suruh perang dia ok lah.

Yang dah pilih lelaki boleh bersempuh dan bergosip, janganlah terkejut kalau lipas, ular, tikus, biawak masuk rumah, dia yang meloncat dulu. Kena gertak, dia terkencing.

Yang dah pilih lelaki alpha, janganlah pelik kalau dia ramai gopren. Balik malam, ada hobi, ada ramai kawan dan lebih kerap di luar rumah. Aktif dan ada visi hidup yang lebih jauh.

Begitulah dunia. Tuhan itu adil. Kalau lelaki awesome duduk rumah, Islam tak sampai ke China, barat, Tanah Melayu dan ke seluruh alam.

Ikut korang ler, nak pilih yang awesome atau yang loser. Tapi kena sedarlah setiap kelebihan ada kekurangan. Setiap kekurangan ada kelebihan.

Betul tak?

😉

Mengenai penulis

Tambah komen

Admin

Who is aLiph.My?

Official blog of Aliff Ahmad (Aliff Shariffuddin) also known as Abu Fedora al-Turkistani. His real name is Ahmad Aliff A S Ahmad Shariffuddin. The co-founder of Scrut.my , Ifmal.com , Idsb.my and Coin.my.