Rokok vs Dethstix

R

Alkhaffu dhararain itu kaedah dalam usul fiqh. Yang membawa pengertian boleh memilih antara 2 mudharat, diharuskan memilih dharurat yang lebih ringan.

Contoh, antara bank conventional dan bank Islam. Walaupun bank Islam masih dikritik, tapi pastilah mudharatnya lebih ringan dibandingkan bank conventional.

Faham?

Begitulah Dethstix ini.

Pasti dan pasti mudarat yang ia ada (jika ada) lagi ringan dari mudarat merokok. Yang jelas, tar confirm takda. Itulah matlamat Dethstix, mengurangkan perokok dan mengurangkan risiko mudarat disebabkan rokok.

Begitulah kaedah rawatan perubatan moden. Untuk mereka yang telah merokok sekian lama, para doktor juga tidak membenarkan mereka terus berhenti secara mengejut kerana risiko widhrawal effects yang boleh menyebabkan kematian.

Di sinilah falsafah Dethstix diterapkan bagi membantu perokok tegar meninggalkan rokok yang dimiliki oleh kaum kuffar, yahudi dan freemason. Jadi apa alasan lagi aduhai perokok tegar?

Sikap gua terhadap perokok adalah konsisten, gua memang tak suka kena asap rokok. Tapi, selagi gua tak mampu nak bantu mereka untuk berhenti merokok, gua sentiasa meletakkan toleransi yang tinggi.

Kini, tiada lagi toleransi. Dethstix adalah solusi untuk para perokok tegar untuk meninggalkan tabiat yang bukan saja membazir, bahkan berdosa menurut ajaran tuhan yang satu.

Dethstix diadun formulanya melalui pengalaman para perokok tegar yang telah bertaubat dari menghisap tar. Katanya, formula itu diilhamkan daripada mimpi di Mekah. Tapi jangan percaya kisah itu.

Yang pasti kehebatan formula Dethstix bukan saja mencapai “lung hit”, tetapi juga melepasi “kidney hit”. Itu kata para perokok yang sudah mencuba formula Dethstix.

Jadi, stop smoking. Start Dething!

Ikhlas dari,
Bukan lebai.

Mengenai penulis

Tambah komen

Admin

Who is aLiph.My?

Official blog of Aliff Ahmad (Aliff Shariffuddin) also known as Abu Fedora al-Turkistani. His real name is Ahmad Aliff A S Ahmad Shariffuddin. The co-founder of Scrut.my , Ifmal.com , Idsb.my and Coin.my.