Salam perkenalan semua.

S

Aku menerima lebih 1000 friend request dari semalam. Mungkin kerana posting semalam. Aku juga sudah remove beberapa friend yang tak cerdik dan ban beberapa monyet. Facebook dah sediakan semua button tersebut untuk digunakan. Bukan ditenung.

Aku harap mereka yang baru kenal aku, boleh scroll wall aku untuk faham siapakah aku. Korang jangan fikir pandangan aku akan sentiasa sama dengan korang. Pasti tidak. Kerana aku mempunyai pandangan dan pendirian yang merdeka.

Aku membezakan friends dan followers. Friends orang yang aku allow untuk mereka komen dan bermain-main di laman aku, manakala followers hanya dibenarkan membaca dan melihat laman aku. Aku juga boleh remove friend yang aku rasa tak cerdik, aku juga block follower yang bingai.

Aku hanya tulis pandangan aku dan bertanggungjawab ke atas tulisan-tulisan aku. Takda siapa yang boleh mempengaruhi aku. Siapa tak suka, tak payah baca. Boleh block aku juga. Chill!

Dunia korang takkan lebih indah kalau dapat baca apa aku tulis. Dunia korang juga takkan merana kalau tak dapat baca apa aku tulis. Aku wujud bukan untuk please sesiapa. Aku ada prinsip aku, aku takkan berganjak.

Tak suka takpa. Kita berbeza pandangan. Nak selesaikan dengan hujah, pastikan berfakta, sahih dan sarih. Tak perlu emosi dan bermusuhan. Unless kau memang ada niat jahat.

Semoga aku bagi manfaat dekat korang! Doakan..

Membacalah..

😉

Mengenai penulis

Tambah komen

Admin

Who is aLiph.My?

Official blog of Aliff Ahmad (Aliff Shariffuddin) also known as Abu Fedora al-Turkistani. His real name is Ahmad Aliff A S Ahmad Shariffuddin. The co-founder of Scrut.my , Ifmal.com , Idsb.my and Coin.my.