SCRUT RINA HARUN – PANDAI DIA MENIAGA!

S

Rina Harun ialah murid Azizan Osman 7 PhD. Dia juga kononnya bekas usahawan. Tapi hampir bankrap.

Tiba-tiba dia ada duit untuk membayar tuntutan bayaran sebanyak lebih 1 juta. Dahsyat kan? Gaji menteri sebenar itu dalam masa beberapa bulan, atau dia pandai meniaga?

Mana dia dapat duit sebanyak itu? Entahlah, kalau korang semak semua company-company dia, mungkin banyak dapat projek kot. Kan?

Selepas dia kalah di Sepang, dia loncat ke Dun Batu Tiga. Apa makna?

Maksudnya, di Sepang langsung takda saluran yang berpihak kepada dia lah tu.

Menurut Tokboi, di Shah Alam yang ditandingi oleh Dr. Afif, Batu Tiga adalah saluran yang Dr. Afif menang banyak.

Itu sebablah dia minta safe seat Batu Tiga. Maka, Dr. Afif dicampak ke Taman Medan yang 90% akan kalah.

Melihat daripada hasil SCRUT ANALytica, banyak juga syarikat dia, harap adalah orang yang semak syarikat-syarikat yang ada kena mengena dengan Rina yang dikeluarkan. Mana tau ada ambil projek dengan kerajaan zaman PN dulu.

Kereta pula, dia ada Lexus RX300, Alphard, dan Toyota Harrier. Kaya kan? Dah boleh bayar juta-juta untuk bayar tuntutan, beli kereta mahal-mahal. Masyuk dia berniaga lepas jadi menteri kot?

Amboi!

Nah, tengoklah sendiri hasil SCRUT ANALytica aku ni..

Boleh semak data aku dengan SSM atau beli report SSM di www.interepo.com. Paling penting, halang bini korang picit www.ifmal.com.

😉

#NonPartisan

Mengenai penulis

Tambah komen

Admin

Who is aLiph.My?

Official blog of Aliff Ahmad (Aliff Shariffuddin) also known as Abu Fedora al-Turkistani. His real name is Ahmad Aliff A S Ahmad Shariffuddin. The co-founder of Scrut.my , Ifmal.com , Idsb.my and Coin.my.