SIMPAN SIKIT KEBODOHAN ITU..

S

1. Dia beriya-iya sokong Siti Bainun, sekali mahkamah memutuskan prima facie iaitu pihak pendakwaan berjaya membuktikan wujud kesalahan yang dilakukan oleh OKT. Siti Bainun diarahkan untuk membela diri.

2. Kes pula masih berjalan. Apalah punya tak cerdik nak ajak orang berdebat. Lapar perhatian ke? Simpanlah kebodohan itu.

3. Siti Bainun juga telah kalah dalam tuntutan kelima-lima anak angkat dia. Bahkan rayuannya juga telah ditolak.

4. Siti Bainun juga telah kalah dalam percubaan nak mengkomitalkan aku dan Kak Mona Din. Mahkamah telah melepaskan kami tanpa dipanggil masuk ke kamar.

5. Zaki Omar juga telah kalah dengan sangat memalukan sehingga hilang deposit ketika dia masuk PRU tempoh hari walaupun disokong oleh Toqqi PPIM dan Yusof Azmi.

6. Ketika kempen PRU15, video Zaki Omar telah di-like oleh ribuan orang Vietnam selain antivax yang sekelumit kanji. Sokongan daripada orang Vietnam membuktikan Zaki Omar berada di atas kebenaran barangkali.

7. Isteri Zaki Omar yang doula yang tidak bertauliah dengan KKM juga telah kalah di mahkamah rayuan apabila terpaksa memulang duit kepada Dr. Sakinah. Hanya RM30k* untuk mereka share beli eskrim Mat Kool.

8. Zaki Omar takda kena mengena dengan Adik Bella dan Siti Bainun. Kenapa dia tiba-tiba hendak masuk campur kes ini? Dapat apa-apa bayaran ke? Berniaga jual mi segera tak laku ke? Adakah Zaki Omar ialah suami kepada Siti Bainun? Bila nikah?

9. Ada kena mengena mungkin kerana rakannya yang pernah viral menghina Nabi SAW dan agama Islam yang membelanya. Mungkin payback kot?

10. Ohya, watak Zaki Omar ini ialah seorang Islamis. Cuma aku pelik Islamis boleh bersama dengan penghina Nabi SAW dan agama Islam. Adakah Zaki Omar seorang “penunggang” agama? Tagline ketika kempen PRU adalah Jihad Membela Ummah kalau tak silap. Kan?

11. Maka aku pelik bagaimana Zaki Omar boleh membela atau beriya nak mempertahankan Siti Bainun, OKT yang dituduh mendera adik Bella. Kenapa taknak membela adik Bella?

12. Adik Bella telah didera dengan sangat dahsyat. Luka parah. Memang amat hairan kenapa ada manusia yang cuba menghalang adik Bella mendapatkan keadilan.

13. Aku nasihatkan Zaki Omar untuk pergi kerja, cari makan dengan cara yang baik dan halal. Ya, aku faham, aku lebih popular dan ilmiah. Cuma aku takda sokongan orang Vietnam macam dia.

14. Get a job and get a life. Setelkan diri sendiri dulu sebelum sibuk hal orang lain. Masuk bertanding fardhu kifayah? Kah kah kah! Membela Siti Bainun apa? Fardhu ain?

15. Ohya, dengar cerita isteri Zaki Omar kalah 1 lagi kes di mahkamah rayuan, kena bayar kos RM15k* balik kan? Taknak debat kes ni? Dah habis kan kes ni?

16. Akhir kata, jangan tunjuk diri itu desperate sangat walaupun ada ramai follower orang Vietnam.

😜

Mengenai penulis

Tambah komen

Admin

Who is aLiph.My?

Official blog of Aliff Ahmad (Aliff Shariffuddin) also known as Abu Fedora al-Turkistani. His real name is Ahmad Aliff A S Ahmad Shariffuddin. The co-founder of Scrut.my , Ifmal.com , Idsb.my and Coin.my.