SITI BAINUN DAN SYED AZMI KAWTIM SWAP SHARE KE?

S

Seperti yang kita semua sedia maklum. Syed Azmi dan Siti Bainun ialah kawan baik. Ada yang kata mereka pasangan kekasih. Entahlah. Kalau bukan kita doakan ia berlaku, kalau dah on kita doakan mereka mendirikan rumah tangga. Baru mereka faham erti jadi ayah dan ibu sebenar.

Selain itu, kita semua dah tahu semalam yang Syed Azmi yang lantik Syed Azmi jadi penasihat Rumah Bonda dan Siti Bainun jugalah yang melantik Siti Bainun menjadi pengasas Rumah Bonda. Sebabnya Syed Azmi dan Siti Bainun masing-masing ialah pengerusi dan timbalan pengerusi Pertubuhan Kebajikan Rumah Bonda KL.

Setuju?

Mesti korang yang fan Syed Azmi tahu yang Syed Azmi juga ada NGO dia yang dipanggil Puak Payung. Dengan tagline TAMAK PAHALA, dia minta sedekah orang awam untuk payung puak dia. Bukan guna duit dia sendiri Kan? Yelah, dia kerja apa kan sekarang ni?

Puak Payung ini BRANDING kepada Persatuan Untuk Anak Kita. Nak tau siapa di sebalik Puak Payung ini? Aku telah SCRUT NGO ini dan aku sangat terkejut dengan hasil penemuan aku.

Pengerusi Puak Payung ialah Syed Azmi dan timbalan pengerusi ialah Siti Bainun!

Aku ulang balik.

PENGERUSI – SYED AZMI
TIMBALAN PENGERUSI – SITI BAINUN

Clear?

Ini macam punya kautim. Dekat Pertubuhan Rumah Bonda, Siti Bainon pengerusi, Syed Azmi timbalan. Dekat Puak Payung, Syed Azmi Pengerusi, Siti Bainun pula timbalan!

Steady!

Swapt share dan swing NGO ke?

Nah, aku lampirkan kedua-dua NGO di bawah. Aku bagi dokumen, tak cakap kosong. Hokay!

Lepas ni mesti loyar bertauliah yang tua tapi junior tu akan meroyan. Takpalah, dia dibayar untuk itu. Ingat lagi tak,

“A dog never bites the hand that feeds him.” ??

Kalau ingat, good boy.

Sebab itulah kalau korang perasan, Syed Azmi akan pusing-pusing berkisar 2 NGO dia je. Dan yang paling style, dia siap minta bank in ke account personal dia lagi. So, harap Lembaga Hasil Dalam Negeri Malaysia akan siasatlah.

Dah-dah, korang jangan nak speculate macam-macam. Aku hantar makcik suka maki suami lebai kang, baru kau tau erti penyesalan dan erti pahit getir hidup dan pengorbanan.

Terpaksa dihadapi demi kejayaan. Terdidik sejak mula tabah berusaha. Tanpa cuba melangkah tak ke mana..

😉

Lampiran :
1. Dokumen ROS Persatuan Untuk Anak Kita (Puak Payung).
2. ROS NGO Rumah Bonda dan Puak Payung dalam 1 foto yang sama.
3. Posting Syed Azmi yang mempromosi Rumah Bonda, Puak Payung dan kutip derma under account sendiri.
4. Lampiran tambahan.

Mengenai penulis

Tambah komen

Admin

Who is aLiph.My?

Official blog of Aliff Ahmad (Aliff Shariffuddin) also known as Abu Fedora al-Turkistani. His real name is Ahmad Aliff A S Ahmad Shariffuddin. The co-founder of Scrut.my , Ifmal.com , Idsb.my and Coin.my.