SUAMI ELVINA TU DATO’ TULEN KE TIRUAN?

S

Dato’ kau tiruan! Tulen bang!!! Bagaimana nak check Dato’ tulen ke tak?

Aku masuk ke www.istiadat.gov.my, aku search Haniff Borhan.

Keluar! Ada!

So, dia Dato’ ori. Boleh panggil dia Dato’ tanpa rasa sangsi. Dia dapat Dato’ mungkin sebab jasa dia dalam sukan permotoran selain menjadi pemandu powerboat negara dan melatih beberapa kerabat dalam sukan permotoran.

Suka aku kasitau, Elvina ni antara artis yang actively push kes adik Bella dan penyokong tegar perjuangan #JusticeForBella di IG miliknya tanpa henti, sampailah Che Puan Khaleeda terperasan kes adik Bella.

Kalau sembang pasal watikah, kad, ada gambar semua, aku dah tengok banyak. Ya, ada je kawan-kawan aku yang beli Dato scam tu dengan harga RM50k, ada watikah, surat SUK semua. Surat SUK scam tu memang boleh bawa ke imigresen dan JPN. Puak kat sana tak check pun surat tu ori ke scam.

Semua itu tampered. Benda boleh bikin, boleh photoshop ler. Cumanya dah diorang jenis muka tak malu, apa kau nak cakap. Ibarat pakai Rolex tiruan tapi sembang kata Rolex ori.Kan?

😜

Mengenai penulis

Tambah komen

Admin

Who is aLiph.My?

Official blog of Aliff Ahmad (Aliff Shariffuddin) also known as Abu Fedora al-Turkistani. His real name is Ahmad Aliff A S Ahmad Shariffuddin. The co-founder of Scrut.my , Ifmal.com , Idsb.my and Coin.my.