SUMBANGAN AKU UNTUK TEKNOLOGI BLOCKCHAIN DALAM DUNIA AKADEMIK!

S

Buat mereka yang baru kenal dunia kripto, blockchain teknoklogi, smart contract, aset digital, distributed ledger technology (DLT) dan NFT.

Ketahuilah yang aku dan sahabat aku, Nik Izwan Kamel telah memberikan khidmat nasihat dan kepakaran kami dalam membantu dunia academia untuk memahami teknologi ini.

Selain kami telah membina blockchain lab di Universiti Malaya, kami juga membantu para pensyarah, pengkaji dan pelajar di universiti-universiti untuk memahami teknologi ini dengan lebih baik dan realistik.

Mungkin kami tidaklah rajin menulis research paper, tetapi input-input kami menjadikan sesuatu kajian itu lebih baik dan bersifat realiti.

Beberapa hari lalu, seorang pelajar kami telah berjaya publish 1 publication yang aku kira baik untuk masa depan dunia kelak.

Ada beberapa kerat budak-budak baru kenal NFT nak ajar aku?
Come on!

😉

ps : Rujuk:
https://www.hindawi.com/journals/misy/2022/9109300/?fbclid=IwAR0tw_U9GlrTDB91vKgcZK3KuSLMh0fFepNkbPyugKTpnBIKfQ6QMMowc9k

Mengenai penulis

Tambah komen

Admin

Who is aLiph.My?

Official blog of Aliff Ahmad (Aliff Shariffuddin) also known as Abu Fedora al-Turkistani. His real name is Ahmad Aliff A S Ahmad Shariffuddin. The co-founder of Scrut.my , Ifmal.com , Idsb.my and Coin.my.