TUGAS ANAK LELAKI..

T

Tugas anak lelaki adalah menjadi wali.Wali ini bukan sekadar wali nikah kahwin.Wali ini ialah orang tanggungjawab menjaga agama dan maruah keluarga.

Tapi kalau wali boleh mendiamkan diri di saat ahli keluarganya menghina Nabi SAW, menghina diri, menghina keluarga suami, suami dan mengganggu orang lain.

Inilah wali tak guna. Wali band of brothers. Inilah asabiyah yang dikeji agama. Wali ni boleh mendiamkan siap tolong support lagi. Inikah wali yang agama mahukan?

Sedangkan Nabi SAW pernah mengarahkan beberapa sahabat-sahabatnya dipulaukan termasuk isteri-isteri mereka hanya kerana tidak turut serta dalam peperangan.

Masalah agama seseorang itu kadang-kadang bukan berpunca daripada dirinya sahaja. Tetapi kadang-kadang kerana dia mendapat support daripada ahli keluarga, kawan-kawan dan manusia-manusia lain yang bencikan Allah dan Rasul.

Kan?

Jadilah wali, ahli keluarga, rakan dan penganut agama yang faham barrier dan limit dalam agama. Jika tidak, eloklah kau pun join maki hamun laki kau, pak mentua dan tayang pad period kau setiap bulan..

😜

Mengenai penulis

Tambah komen

Admin

Who is aLiph.My?

Official blog of Aliff Ahmad (Aliff Shariffuddin) also known as Abu Fedora al-Turkistani. His real name is Ahmad Aliff A S Ahmad Shariffuddin. The co-founder of Scrut.my , Ifmal.com , Idsb.my and Coin.my.