TUNGGANG AGAMA SAMBIL BUAT RACIAL REMARK

T

Semalam Muhamad Harris Nasril tunjuk aku 1 screenshot ni. Dia dah tutup nama, so aku tak nampak. Dia kata,

“Orang ni dah koyak teruk ni. Barai habis. Dah la misleading fakta dalam mahkamah. Sekarang ni dia nak hina Dr. Malar plak.”

Aku hanya gelak saja. Cuma aku baru nak digest apa yang berlaku. Bila aku baca balik keratan yang sudah ditutup nama ini. Aku terfikir, aku kejadahlah dia nak cerita pasal syurga neraka. Lepas tu nak memalapkan orang.

Inilah masalah orang koyak dan in denial. Setelah beberapa siri dia dan pasukannya kalah teruk di mahkamah, dia heret emosi dia ke media sosial. Aku tak boleh bayangkan pemilik status ini dekat rumah macam mana lah dia berjoget merentan tak kesudahan.

Dia sebenarnya nak kata Dr. Malar itu gelap. Itu sebab dia tulis malap. Kemudian, dia nak laga-lagakan orang Islam dengan Dr. Malar dengan orang Islam yang bersama-sama Dr. Malar. Inilah perangai ekstrimis liberal.

Dr. Malar Santhi Santherasegapan ini ialah kakanda aku yang sentiasa memberi teguran kepada aku. Sometimes aku terima, sometimes aku tak terima. Bahasa Melayu dia fluent. Budak pandai yang sambung belajar ke luar negara dan yang paling penting, dia tak pernah hina ayah, ayah mentua, suami dan Nabi kita SAW.

Inilah masalah jiwa kacau disebabkan tewas di mahkamah. Setelah segala fakta yang dia keluarkan dipatahkan dengan mudah oleh mereka yang hadir ke mahkamah. Dia merentan macam hamster kepam. Aku tak berminat nak cerita pasal syurga neraka. Kerana ini bukan vanuenya. Cuma, yang hina Nabi SAW pasti masuk neraka jika tidak bertaubat. Pasti!

Chill la. Terima je kenyataan yang Bainun dah bahagia di penjara. Kenapa meroyan teruk sangat ni? Bainun ada janji bonus kalau terlepas ke? Dia kan dah belanja telur hangus tersedap di dunia. Takkan tak reti bersyukur. Laki lebai tak ajar ke? Laki lebai takda duit ke nak hire chef ada diploma kulinari yang boleh buat telur hangus gaya Bainun?

Kau hire-lah calon PRU PPIM yang tengah cari duit tu. Dia takda kerja tu. Hire dia jadi chef. Mungkin dia boleh buat megi bayam telur mata hangus. Kesian dia takda job tu. Ke nak aku hantar lebai PAS tunjal kepala kau lagi?

😜

Mengenai penulis

Tambah komen

Admin

Who is aLiph.My?

Official blog of Aliff Ahmad (Aliff Shariffuddin) also known as Abu Fedora al-Turkistani. His real name is Ahmad Aliff A S Ahmad Shariffuddin. The co-founder of Scrut.my , Ifmal.com , Idsb.my and Coin.my.