WALAUN TAK TAHU APA HUKUM MELIWAT?

W

Ini walaun. Walaun biasanya bodoh. Kita cerita pasal isu bersama dengan penghina Nabi SAW, dia nak juga masuk isu politik.

Kita nak orang PN letak stand. Bersama-sama penghina Nabi SAW takda masalah atau tidak? Yang bermasalah hanya bersama-sama dengab kleptokrat? Simple? Tak cerita pasal liwat.

Kerana walaun ini keturuan #TaikPolitik yang ada penyakit #Bebalisme. So, adakah benar memang walaun memang tak kisah bersama-sama penghina Nabi SAW?

Apabila aku bertanya tentang wala’ dan bara’ dengan penghina Nabi SAW. Walaun ini datang cerita pasal PHBN, cerita pasal hukum liwat pula.

Adakah dalam usrah walaun hanya diajar tentang liwat sahaja?

Gila punya ajaran sesat.

Semua orang Islam tahu liwat itu haram. Cuma aku agak terkejut, apabila walaun cuba nak menyamakan liwat dengan menghina Nabi SAW.

1. Qiyas haram dengan haram bukan kaedah ahlussunnah. Mungkin kaedah walaun.
2. Liwat-meliwat adalah dosa peribadi melainkan dirogol dengan liwat dan dilaporkan kepada pemerintah. Ia kesalahan jenayah.
3. Menghina Nabi SAW adalah haram. Gugur Islam dan murtad. Sesiapa yang bersama dengab penghina Islam, akidahnya juga diragui.
4. Kumpulan penghina Nabi SAW adalah kumpulan yang pro LGBT. Pro LGBT pasti pro liwat.
5. Menghina Nabi SAW bukan isu personal. Ia isu umat dan akidah. Di mana akidah iman korang?

Aku mohon sahabat-sahabat daripada PAS atau PN didik dan nasihatlah walaun ibn #TaikPolitik yang level macam ni.

Sangat menghina akal dan macam langsung takda agama even bila berdepan dengan kerosakan yang jauh lebih besar seperti menghina Nabi SAW.

Tapi kalau orang PAS atau PN admit apa yang diperkatakan oleh individu ini memang apa yang mereka tarbiah.

Aku sekadar nak ucap, takbir!
Allahu akbar!
Allahul musta’an..

😉

Mengenai penulis

Tambah komen

Admin

Who is aLiph.My?

Official blog of Aliff Ahmad (Aliff Shariffuddin) also known as Abu Fedora al-Turkistani. His real name is Ahmad Aliff A S Ahmad Shariffuddin. The co-founder of Scrut.my , Ifmal.com , Idsb.my and Coin.my.