AKU NAK BELANJA KORANG SEMUA!

A

Semalam bila aku sampai rumah Kaklong kami Mona Din, ramai yang sambut aku dengan lagu yang pernah dinyanyikan oleh peguam Siti Bainun (Hafidzah Hassan) suatu masa dulu iaitu lagu “Kemenangan milik kita..”

Kalau zaman dahulu bila kita gembira, kita akan merdekakan seorang hamba. Tapi sebab zaman ini sudah tiada sistem perhambaan. Aku ingat nak buat kenduri untuk mereka yang menyokong perjuangan ini. Cumanya aku takda banyak masa nak buat kenduri kendara ni.

Takpa, macam ini..

Korang buat video nyanyi lagu “kemenangan milik kita” di wall (akaun) masing-masing, korang buat hashtag #KemenanganMilikKita dan #JusticeForBella. Kemudian tag penyanyi asal Hafidzah Hassan. Share link di bahagian komen di posting ini.

Nanti aku reply arahan seterusnya untuk aku payung korang makan char kuey tiaw berapi atau minum di Saka Cafe atau minum kopi tersedap di dunia di Coffee & Koala.

Apa pun, korang boleh enjoy nanyian abam TTKM, Muhamad Harris Nasril di bawah ini. Bukan senang tau. Live ni rakam. Takda auto tune. Anyway, semalam Kak Mona buat kenduri kendera dengan aktivis-aktivis yang untuk perjuangan ini.

Aku bukan kaki pergi kenduri or buat kenduri. Biasanya aku malas datang. Tapi sebab Kak Mona yang ajak, kawan-kawan pun ramai datang. Aku gagahkan diri untuk hadir.

Siapa yang tanya ada kenduri ke tak untuk korang, buktikan korang sokong perjuangan ini dengan sama-sama menyanyi lagu “kemenangan milik kita”.

Ok?

https://www.facebook.com/watch/?v=963819651712737

Mengenai penulis

Tambah komen

Admin

Who is aLiph.My?

Official blog of Aliff Ahmad (Aliff Shariffuddin) also known as Abu Fedora al-Turkistani. His real name is Ahmad Aliff A S Ahmad Shariffuddin. The co-founder of Scrut.my , Ifmal.com , Idsb.my and Coin.my.