APA ITU KELUARGA BERMASALAH?

A

Simple. Apabila ada ahli keluarga buat masalah, ahli keluarga lain akan diam, atau pertahankan, atau bersama-sama yang buat masalah tersebut.

Contoh 1 :Mangkuk menghina Nabi SAW. Adik beradiknya masuk mempertahankan si mangkuk itu, bahkan mengecam dan menyerang mereka yang cuba menegakkan kebenaran.

Contoh 2 : Mangkuk hina suami/isteri, adik beradik datang mempertahankan kenyataan dia. Memaki hamun sesiapa yang datang menegur si mangkuk itu.

Contoh 3 :Mangkuk cerita dalam kain dalam media sosial. Suami/isteri, anak-anak, adik beradik mendiamkan perkara tersebut. Bahkan memaki dan mengejek mereka yang mengkritik si mangkuk.

—-

Inilah masalahnya. Kenapa si mangkuk ini rasa selesa? Kerana masih ada si mangkuk lain seperti ahli keluarga dan golongan abnormal menurut Acik yang menyokongnya.

Mungkin Acik tau. Adik beradik tersebut juga abnormal. Keluarga abnormal ni macam paranormal lah. Kan?

😜

ps : Ahli keluarga buat masalah ini bukan pilihan kita. Kitalah kena pilih, sama ada berdiri di atas kebenaran atau kejahilan.

Mengenai penulis

Tambah komen

Admin

Who is aLiph.My?

Official blog of Aliff Ahmad (Aliff Shariffuddin) also known as Abu Fedora al-Turkistani. His real name is Ahmad Aliff A S Ahmad Shariffuddin. The co-founder of Scrut.my , Ifmal.com , Idsb.my and Coin.my.