“BRO, MINTA TOLONG DEALKAN DENGAN LHDN..”

Ramai orang minta tolong aku. Ya, memang aku ada direct access tapi aku ada prinsip. Aku tolong orang yang betul-betul susah.

Itu sebab biasa aku tanya dulu networth dia. Ada rumah, ada tanah, business macam mana. Aku setuju untuk membatalkan penalti. Tetapi nak minta diskaun lebih-lebih aku kurang setuju.

Aku lawan dan mulakan gerakan melawan LHDN untuk membela nasib B40 dan M40, startup dan sme. Bukan untuk orang yang kaya, ada networth, masih tunjuk kaya dan senang.

Kalau kau dah level pakai Axia Kompang macam aku, tinggal di rumah sewa dan sudah tiada simpanan, business memang hancur terus, isnyaAllah aku akan tolong bersuara.

Tapi kalau kau masih nampak kaya, bekerja dengan company yang kaya raya, cukai kau atas personal, kau bukan usahawan startup atau sme, aku tak boleh nak mewakili kau untuk bersuara.

Lawanlah sendiri! Aku dah ajar kan?

😉

Mengenai penulis

Tambah komen

Admin

Who is aLiph.My?

Official blog of Aliff Ahmad (Aliff Shariffuddin) also known as Abu Fedora al-Turkistani. His real name is Ahmad Aliff A S Ahmad Shariffuddin. The co-founder of Scrut.my , Ifmal.com , Idsb.my and Coin.my.