DAHSYAT PAK LEBAI!

D

Ada member forward kat aku laporan ni. Mengenali Akhi Fairuz Al-Jengkawi, aku tahu dia bukanlah orang yang akan cakap semborono.

Cuma tak pastilah apa yang dilaporkan oleh tabloid. Tapi, 11 pertuduhan terhadap Ebit Lew termasuklah menghantar gambar lucah.

Aku yang takda berdrama sayu, tak tunjuk kaya dan tak populis ni pun ada aweks-aweks, janda-janda dan bini-bini orang mesej tepi cerita masalah.

Kadang-kadang aku yang rasa kena groom. Biasanya aku tak layan, aku block, or aku suruh cari kaunselor wanita. Yang cerita kena seksual assault ni, aku memang suruh dan pujuk buat laporan polis. Biasanya diorang takut.

Takut macam-macam, takut malu, takut kena kecam, takut dengan family. Takut dengan diri sendiri, takut dengan taasuber dan takut dengan masyarakat. Itu sebab mangsa-mangsa ni perlu support group. Lagi 1, diorang ni tak percaya yang undang-undang akan menyebelahi dia bila predator ialah orang yang sangat terkenal.

Jadi aku faham sikitlah apa yang jadi dekat Fairuz sebagai tempat mengadu dan melapor. Aku pun faham sikit macam mana wanita-wanita boleh contact lelaki yang dia tak kenal macam aku or Ebit Lew.

Semoga Allah hukum mana-mana predator seksual di dunia ini lagi.

😉

Mengenai penulis

Tambah komen

Admin

Who is aLiph.My?

Official blog of Aliff Ahmad (Aliff Shariffuddin) also known as Abu Fedora al-Turkistani. His real name is Ahmad Aliff A S Ahmad Shariffuddin. The co-founder of Scrut.my , Ifmal.com , Idsb.my and Coin.my.