DARI SEORANG LEBAI, MUNAFIK, KORUPTOR, PENUNGGANG AGAMA DAN AKHIRNYA PEROSAK AGAMA..

D

(Ini kisah seorang tokoh agama di Wakanda..)

Begitulah apabila seorang seorang lebai, hatta lebai liberal, yang kononnya kuat membaca dan banyak kitab di rumah pun, sebenarnya tetap lebai. Ada Phd di negara barat pun tidak menjadikannya cerdik walaupun 1% kadar pertumbuhannya.

LEBAI

Seorang graduan dari bidang fiqh dan usul fiqh Jordan. Menggunakan kefasihan dalam bidang agama untuk naikkan nama.

MUNAFIK

Sama ada dia lebai munafik atau bebal. Menghapuskan tol adalah mustahil. Tetapi dia janji, siap suruh claim lagi. Kata Nabi dalam hadis,

Daripada Abu Hurairah RA bahawasanya Rasulullah SAW bersabda,

“Tanda-tanda orang munafik ada tiga, iaitu apabila dia berbicara dia dusta, apabila dia berjanji tidak ditepati dan apabila diberi amanah dia khianati.”

(Riwayat al-Bukhari dan Muslim)

Tak cukup lagi dengan itu, dia melantik diri sendiri menjadi Presiden UIA walhal dia sendiri yang menentang politikus terlibat dengan universiti. Nak jadikan universiti bebas dan merdeka dari politikus.

KORUPTOR

Bila dilantik jadi menteri, jiwanya korup. Perangainya bongkak. Segala benefit dia jarah. Walhal sebelum menjadi menteri, dia mengecam pembaziran yang dibuat oleh menteri UMNO/BN. Menggunakan kuasa melantik kroni-kroni yang tidak credible dan ada track record berjaya.

PENUNGGANG AGAMA

Ketika Din Pagoh jadi PM, dia announce dia istikharah untuk follow Tun M. Masuk PEJUANG. Walhal dia sendiri diterajang Tun untuk turun dari jawatan menteri. Wah! Impressive lebai ni!

PEROSAK AGAMA

Baru-baru ini, dia announce dia keluar PEJUANG pula. Tiba-tiba pula kan? Yang keputusan istikharah tu mende? Rosak agama dengan perbuatan penunggang agama dan tokoh agama. Lebih-lebih lagi seorang lebai yang kita ketahui juga seorang al-Fadhil Ustaz..

Bak kata sahabat aku yang mulia, Dr. Maszlee Malik yang disayangi Wardina yang lari ke Brisbane, walaupun PH dah menang..

“Pemimpin yang bodoh, lahir dari tangan pengundi yang bodoh..”

Gambar hiasan di Malaysia..

Mengenai penulis

Tambah komen

Admin

Who is aLiph.My?

Official blog of Aliff Ahmad (Aliff Shariffuddin) also known as Abu Fedora al-Turkistani. His real name is Ahmad Aliff A S Ahmad Shariffuddin. The co-founder of Scrut.my , Ifmal.com , Idsb.my and Coin.my.