DI MANAKAH AKAL WALAUN INI?

D

Dia tuduh aku block account dia, walhal aku tak block. Dia yang tutup account semalam.

Rupanya dia marah aku block fake account dia. Ini kan wall aku, aku nak block siapa, aku punya suka lah. Setakat nilah, aku tak pernah off account aku. Walau diserang walaun, walanon, waladap, walatik, #TaikPolitik dan taik-taik yang lain.

Kenapa aku block je? Sebab button dah ada. Aku gunakan je. Lagipun, buat apalah aku nak layan Sibodo, fake account, dan orang takda otak. Yang aku tinggalkan biasanya untuk contoh kita boleh study bagaimana akal mereka berfungsi.

Lagipun, aku tahu orang yang mental dan berjiwa jahat ini akan merentan bila kena block. So, aku suka buat diorang sakit hati kena block. Aku happy je. Life aku macam biasa. Berak lawas, makan cukup tanpa perlu buat scam atau kutip derma lagi. Alhamdulillah..

Takkan block fake account pun dia nak merentan. Ini first time aku jumpa orang yang mengaku pakai fake account berhujah, taknak pakai account sendiri. Tapi lepas kena block nak marah. Dahsyat! Lain liga kemandirian akal beliau!

Tapi kalau kena block tu pastilah bukan hujah ilmiah, mesti maki hamun dan kebodohan. Pelik juga kenapa taknak guna account sendiri berhujah? Kenapa nak maki hamun. Tapi aku tak pelik. Sebab itulah perangai walaun sejak azali.

Un.. Un..
Di manakah akal kamu?

Bagaimana walaun boleh terima lebai kamu menipu kamu dengan hujah al-Qaswa’ untuk justify pembelian Mercedes untuk sedap punggung mereka?

Bagaimana walaun masih boleh wala’ dengan pimpinan yang menaikkan gaji, elaun khas, etc di saat rakyat sedang bersusah payah dalam kemelut pasca-covid?

Bagaimana walaun boleh terima ideologi yang kononnya nak bawa Islam, tetapi tidak ikut sunnah pentadbiran Nabi SAW dan para khalifah ar-rasyidin RHum?

Pening..
Takpalah, mungkin ijtihad politik. Tapi janganlah ghuluw..
Kan?
Kalau dah rasa masuk syurga, kenapa perlu bertingkah laku seperti ahli neraka?

😜

Mengenai penulis

Tambah komen

Admin

Who is aLiph.My?

Official blog of Aliff Ahmad (Aliff Shariffuddin) also known as Abu Fedora al-Turkistani. His real name is Ahmad Aliff A S Ahmad Shariffuddin. The co-founder of Scrut.my , Ifmal.com , Idsb.my and Coin.my.