DIREMAN HANYA 1 HARI, SAMBUNGAN REMAN DITOLAK!

D

SIAPA MAJISTRET YANG MENOLAK PERMOHONAN PIHAK POLIS UNTUK MEREMAN PENGASAS RUMAH BONDA?

Syabas dan tahniah Polis Diraja Malaysia ( Royal Malaysia Police ) kerana telah berusaha untuk menahan reman suspek supaya dapat menjalankan siasatan dengan lebih adil dan saksama.

Malangnya percubaan pihak polis untuk menahan lebih lama telah ditolak oleh majistret pagi tadi. Siapa nama majistret yang menolak permohonan reman tersebut? Biasanya berita akan tulis. Hairan kenapa tak tulis kali ini.

Aku nak juga kenal-kenal siapa majistret yang menolak tu. Nak tengok alumni mana, kawan siapa, ada link ke dengan pihak-pihak yang terbabit. Kalau ada kena mengena, boleh kami buat bantahan rasmi. Rasa macam pelik pula kes dera tak dapat reman.

Biasanya majistret akan meluluskan reman untuk kes dera dengan laporan lebih dari satu, atas logik suspek boleh pergi kautim dengan saksi-saksi, psiko saksi-saksi dan mungkin boleh mengancam saksi-saksi. Yela, dera kot. Ganas kot jenis ni. Betul tak?

Kebal betul dia ni kan. Siapa dia ni siot!

haih.. ;(

Again, thanks PDRM kerana mendengar suara kami..

#JusticeForBella
#Justice4Bella

Mengenai penulis

Tambah komen

Admin

Who is aLiph.My?

Official blog of Aliff Ahmad (Aliff Shariffuddin) also known as Abu Fedora al-Turkistani. His real name is Ahmad Aliff A S Ahmad Shariffuddin. The co-founder of Scrut.my , Ifmal.com , Idsb.my and Coin.my.