KELAB PERWIRA MALAYSIA – KULIT BARU ISMA-AMANPEL KUTIP DERMA YANG TERBARU!

K

Aku dah cakna tentang kelab ini sejak bulan lalu apabila seorang yang pernah menderma kepada AmanPel telah mendapat mesej whatsapp daripada kelab ini.

Aku dah sedia maklum yang memang perangai puak usrah ni akan sentiasa menjalankan perniagaan utama mereka iaitu mengutip sedekah dan derma secara kepada awam menggunakan macam-macam topeng atau kulit.

Kita sedia maklum sebelun ini Yayasan Ikhlas telah mula tekan iklan. Yang terbaru adalah Kelab Perwira Malaysia. Mudah sahaja korang nak kesan bau puak ni. Korang google sahaja nama pengerusi kelab ini.

Jumpalah dia bekas ketua ISMA Mesir dan menjadi jurucakap AmanPel. Betul tak? Aku juga menyemak di dinding-IG duta AmanPel yang kritikal dan kritis, Finaz Yunus, juga mempromosikan kelab ini untuk kutipan derma.

Nah, aku senaraikan balik puak-puak mereka.
ISMA – Ikatan Muslimin Malaysia. Puak usrah utama.
AmanPal – Lubuk utama kutip derma dulu.
MUIS – Majlis Ulama’ ISMA. Ayatolla-ayatolla yang lebai akan duduk dalam ni. Tapi diam isu syariah bab wakalah kutip derma.
Pembina – Usrah pemuda. Di sekolah ada Kelab Remaja ISMA (KRIM).
BERJASA – Wadah Politik. Dulu diorang bawa agenda Arus Baru. Tapi semua calon kalah hilang deposit. Sekarang dah kawan dengan Tun M.
I-MEDIK – Tempat doktor-doktor ISMA bawa agenda sebagai doktor dan buat program atas nama doktor-doktor.
I-PEGUAM – Tempat peguam-peguam ISMA bersuara atas nama peguam. Buat program, atas nama peguam-peguam.
I-GURU – Pengerusi dia, Ustaz Azizee Hassan. Lebai ISMA juga.
YAYASAN IKHLAS – Entiti lain kutip derma, buat kebajikan. Kepala dia, Dr. Zainur Rashid, salah seorang ayatolla ISMA juga
YAYASAN MAGHFIRAH – Lagi 1 entiti kutip derma, buat kebajikan. Kepala-kepala dia, budak-budak PEMBINA.
TV PERTIWI – Media diorang yang bawa agenda diorang dan promosi lebai-lebai diorang. Kenapa taknak pakai nama TV ISMA ya? Mana dapat dana nak run?
Kelab Perwira Malaysia – Baru-baru ini aktif mengutip derma selepas AmanPal dah kena bekukan akaun.
DARUL INSYIRAH – Ni aku simpan. Nak tau siapa punya? Nanti aku keluarkan. Korang rilex dulu.

😜

Mengenai penulis

Tambah komen

Admin

Who is aLiph.My?

Official blog of Aliff Ahmad (Aliff Shariffuddin) also known as Abu Fedora al-Turkistani. His real name is Ahmad Aliff A S Ahmad Shariffuddin. The co-founder of Scrut.my , Ifmal.com , Idsb.my and Coin.my.