LIYANA MARZUKI PANGGIL DUTA FINAZ YUNUS “MABUK” ??

L

Kata kakanda aku Liyana Marzuki,
“MABUK”

“Saya baru dengar reel Sinar Harian. Mereka kata sekarang di Kelantan tak boleh tahan dah orang Islam mabuk atau minum arak secara terbuka atau tertutup, sebab Mahkamah Persekutuan dah batalkan seksyen 36 Enakmen Syariah Kelantan.”

“Hos nya dengan confident, cakap seksyen 36 itu seksyen mengenai apa2 yang memabukkan.”

“Ini lagi sekali PALESU sekali.”

“Cik Puan, elok semak dulu betul2 sebelum confident begitu.”

“Apa2 yang memabukkan itu seksyen 35 ya. Saya bagi Enakmen nya di bawah boleh check sendiri. Ia masih sah dan tidak pernah terbatal.”

“Seksyen 36 yang dibatalkan itu mengenai benda yang mengkhayalkan macam dadah. Memang la sebab dah bertindan dengan jenayah dadah yang polis kuatkuasakan.”

“Saya harap hos bersedia mintak maaf dan betulkan. Ini dah kira misleading dan fake news.”

“Jangan teruskan agenda parti politik tertentu yang nak bodohkan rakyat.”


Aku memang mula meragui kadar IQ, intelektual, dan integriti pengacara “Siri Analisis” ini setelah dia bermati-matian mempertahan NGO yang telah membawa dia ke Palestin.


Muka dia dah macam rupa kakanda aku, Zurianty Sudin dah aku tengok si Duta AmanP. Nasiblah, kakanda aku tidak se”sengal” duta ini.

😉

https://www.facebook.com/watch/?v=1725186191306338

Mengenai penulis

Tambah komen

Admin

Who is aLiph.My?

Official blog of Aliff Ahmad (Aliff Shariffuddin) also known as Abu Fedora al-Turkistani. His real name is Ahmad Aliff A S Ahmad Shariffuddin. The co-founder of Scrut.my , Ifmal.com , Idsb.my and Coin.my.