KISAH FARM FRESH YANG SEBeNAR

K

SIAPA CHUNG HIN CHEW ??

“Mereka dah lama rancang, korang je yang lalai.”

Dulu aku pernah tulis pasal Farm Fresh bukan milik Azmi, bukan milik Melayu, bukan milik Muslim, bukan juga milik Malaysia.

Farm Fresh dimilik secara majoriti oleh gang Loi dan Venture Capitalist dari Singapura yang bernama Cahaya Bintang.

Apabila listing, siapa yang akan selamat, cashout dan jadi kaya raya. Pastilah mereka yang memegang majoriti. Betul tak? Rainforest Capital adalah share holder terbesar sebelum IPO.

Loi memang ada dalam kesemua holding company. Tapi Cahaya Bintang ada di mana? Dia ada dalam Rainforest Capital juga. Memang jelas Loi ialah the BIG BOSS!

Korang abaikan Azmi. Azmi bukan pengasas, bukan juga pemodal. Dia hanya marketer untuk Farm Fresh. Segala cerita suda duka itu content marketing je. Itu kerja, dia, dia makan gaji.

Cuma aku telah buat kajian yang sangat mendalam terhadap Rainforest Capital ini. Aku mendapati syarikat ini dari awal pun memang dah kaya. Boleh rujuk foto balance sheet tahun 2011 mereka. Dari mana datang duit? Entah.

Apa yang aku nak korang buka mata, adalah seorang individu yang menjadi pengarah dalam Rainforest Capital yang bukan orang Malaysia. Tapi dia dilantik menjadi pengarah.

Data daripada Interepo (www.interepo.com) ketika Cahaya Bintang sudah masuk pun, orang itu masih pengarah. Kan?

Korang google-lah siapa dia?

Google je nama ni, CHUNG HIN CHEW!

Apa korang akan jumpa?

Nanti comment ya!

😉

ps : Yang faham akan faham. Yang bebal akan terus bebal. Tuhan yang berkuasa memberi hidayah.

Mengenai penulis

Tambah komen

Admin

Who is aLiph.My?

Official blog of Aliff Ahmad (Aliff Shariffuddin) also known as Abu Fedora al-Turkistani. His real name is Ahmad Aliff A S Ahmad Shariffuddin. The co-founder of Scrut.my , Ifmal.com , Idsb.my and Coin.my.